Vroege uitschakeling Euros bij Varsity

| Rense Kuipers

De roeiers van D.R.V. Euros haalden geen finaleplek op het koningsnummer van de Varsity, de Oude Vier. Afgelopen zondag gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan op het Amsterdam-Rijnkanaal.

Prachtig weer of niet, de Enschedese roeiers kwamen 15 seconden tekort om zich te kwalificeren voor de finale – waarvoor ze zichzelf vooraf een goede kans toedichtten. Uiteindelijk won de Amsterdamse roeivereniging Nereus de 134e editie van de Varsity, de oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland.

Op andere onderdelen wisten de roeiers van Euros de pijn enigszins te verzachten. Gewonnen werd er niet. Wel haalden vijf boten de finale. De Jonge Dames Vier werden tweede, met het hoogste aantal klassementspunten (10) - omdat hun tegenstanders in een hoger klassement uitkomen.

Succes over de grens

Hoewel in Nederland de resultaten tegenvielen, roeiden de Enschedeërs over de grens - in het Belgische Gent - beter. Daar deed Euros mee aan de Ghent International Spring Regatta (GISR) en Ghent University International Student Regatta (GUISR). Gouden plakken waren er voor de Middengroep Zwaar (Steven Hoogeveen, Daan Horenberg, Maarten Poirot en Jonas Riksen) op zowel de GISR als GUISR. De dag erna stonden ze aan de start bij de Varsity, waar ze de finale van de Oude Vier misliepen.

Verder was er ook tweemaal goud op de GISR in de Dames Dubbel Twee door Ouderejaars Dames Minke Holleboom en Helen Harmsen.

Foto: Winnaars Varsity 2017, Nereus.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.