Keuzegids masters: 5 topopleidingen, 3 onvoldoendes

| Rense Kuipers

De Keuzegids Masters 2017 beoordeelt vijf masteropleidingen van de UT als ‘topopleiding’. Drie opleidingen krijgen een onvoldoende.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De opleidingen scoren punten tussen de 0 en 100, gebaseerd op het oordeel van studenten. Gemiddeld komt de UT uit op een score van 61 punten – één puntje lager dan vorig jaar. Landelijk gezien staat de UT met een zevende plaats in de middenmoot. Bij de technische universiteiten doen Wageningen (68 punten) en Eindhoven (63,5) het beter.

Topopleidingen

De masters geo-information science & earth observation (82), applied physics (80), technical medicine (78), chemical engineering (78) en sustainable energy technology (76) krijgen het predicaat topopleiding. Om die te krijgen, moet een opleiding minimaal 76 punten scoren.

Opvallend is dat de ITC-master geo-information science & earth observation zich voor het derde jaar op rij topopleiding mag noemen. Ook de faculteit TNW doet het goed met drie topopleidingen. De andere topopleiding (van de faculteit CTW) is nieuw in het rijtje.

Onvoldoendes

Tegenover het succes staan ook drie onvoldoendes (één minder dan vorig jaar): health sciences (48), psychology (48) en public administration (52). Health sciences en public administration behaalden vorig jaar ook een onvoldoende. Saillant detail is dat health sciences opnieuw zwak scoort qua praktijkgerichtheid. De andere twee opleidingen scoren over de gehele linie gemiddeld of iets lager dan gemiddeld.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.