'Comfortabel ondanks robuust materiaal'

| Anouk de Jong

Draaiende tandwielen en piepende kettingen. In de kleine expositieruimte van de Vrijhof staat de komende dagen een bijzondere massagestoel, gemaakt door het Uitvindersgilde.

Photo by: Jellien Tigelaar

Het is een indrukwekkend apparaat. Alle tandwielen en kettingen zijn zichtbaar en de stoel is zo groot, dat-ie bijna de hele ruimte vult. Studenten die in de universiteitsbibliotheek studeren voor de tentamens, kunnen tussendoor even bijkomen in de stoel.

Om er in te zitten, moet je eerst een trapje op. Hierbij moet je goed opletten dat haar en kleding niet vast komen te zitten tussen een van de tandwielen. Medewerkers van culture & events en cultuurambassadeurs zijn aanwezig om de stoel te bedienen en een handje te helpen.

Met een knop pas je de snelheid aan, maar zelfs de snelste stand gaat nog vrij langzaam. ‘Dat is fijn’, vindt fysiotherapeut Jaap Loman van Topvorm Twente, die het gevaarte als een van de eersten mocht uitproberen. ‘Doordat de massage zo langzaam gaat, voelt het heel comfortabel aan, ondanks het robuuste materiaal.’

Zelf gemasseerd worden

Bij deze massagestoel gaat het vooral om hoe het eruit ziet en dat je kunt zien hoe alles beweegt. Loman: ‘Het is leuk dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van de massage. De stoel ziet eruit alsof hij uit de jaren ’30 of ’40 komt.’

Zin in een massage? Uitproberen kan nog tot en met donderdag tussen 12:00 en 14:00, 16:00 en 18:00 en 20:00 en 22:00 uur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.