Sinterklaasontbijt met strooigoed en Smirnoff

| Rense Kuipers

Traditiegetrouw verzorgde de Student Union maandagochtend het sinterklaasontbijt voor studenten, bestuurders en medewerkers. Zij kregen van de sint en zijn roetveegpieten een uitgebreid ontbijt, pepernoten, gedichten en cadeaus voorgeschoteld.

Het bestuur van studentenvereniging Taste mocht in het Theatercafé (Vrijhof) het spits afbijten. Dat betekende op deze ijskoude ochtend een flesje Smirnoff Ice adten. Vervolgens was het de beurt aan CES-directeur Hans Oeloff, aan wie de sint vroeg waar nou eigenlijk zijn kantoor zit.

CvB-ontgroeningsweekend

Ook het college van bestuur – vertegenwoordigd door rector Thom Palstra en secretaris Erik van Keulen – werd verzocht naar voren te komen. De uit Groningen overgekomen rector kreeg de vraag van Sint of hij het CvB-ontgroeningsweekend had overleefd of dat er een boete op zou staan als hij hierover uit de school zou klappen.

Ook verschillende Student Union-medewerkers kregen een gedicht voorgedragen en ook de bedenkers van de AER ontsprongen niet de dans. Na de nodige selfies van ‘selfiepiet’ en pepernoten, gingen de sint en zijn pieten er weer vandoor.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.