De Winterprijs voor Jeannette Hofmeijer

| Ton Fiselier

Jeannette Hofmeijer, neuroloog en onderzoeker bij de vakgroep Clinical Neurophysiology, is winnaar van de Professor De Winterprijs. Zij kreeg deze publicatieprijs voor vrouwelijk academisch toptalent vanmiddag uitgereikt tijdens de dies natalis van de UT.

Hofmeijer ontving de prijs voor haar artikel Early EEG contributes to multimodal outcome prediction of postanoxic coma, dat werd gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Neurology. Het onderzoek toont aan dat de uitkomst van een coma als gevolg van zuurstofgebrek beter te voorspellen is met een continue EEG meting waarbij gekeken wordt naar de snelheid van herstel van de hersenactiviteit, dan met de huidige methode.

Jury

Volgens de jury is Hofmeijer, die haar werk als UT-onderzoeker combineert met een functie als neuroloog bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem, een ‘ideale schakel’ tussen de medische praktijk en de academische wereld: ‘Haar onderzoek vertaalt niet alleen fundamenteel onderzoek naar de medische praktijk; het neemt ook een praktisch probleem uit de klinische praktijk als uitgangspunt. Dit past bij uitstek bij de missie van UT-onderzoeksinstituut MIRA dat excellent onderzoek en technologie als belangrijke katalysatoren ziet voor de verbetering van de gezondheidszorg.’

Verrast en dankbaar

Zelf is Hofmeijer blij verrast met de prijs. ‘Ik was onderweg naar Arnhem toen ik werd gebeld door Ed Brinksma. Het telefoontje kwam als een volslagen verrassing. Het winnen van deze prijs is een grote eer en ik ben er dan ook erg blij mee en dankbaar voor.’

Aan de Professor de Winterprijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden. Wat Hofmeijer daarmee gaat doen weet ze al. ‘Ik wil een medisch technicus inhuren die me tijdelijk bij het vervolgonderzoek kan ondersteunen’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.