Geen medailles voor tafeltennissers Thibats op NSK

| Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats hebben afgelopen weekend op het NSK naast de medailles gegrepen. Bij de dames greep Christina Willecke in de troostfinale net naast het brons, bij de mannen was Derek Rodink met een vijfde plaats de hoogst gerangschikte Thibataan.

Photo by: LEEROY.ca

Net als vorig jaar werd het NSK in Enschede gehouden. In een deelnemersveld van 46 studenten zorgde gastheer Thibats met 17 heren en 3 dames logischerwijs voor een aanzienlijk deel van de tafeltennissers. De meeste prijzen dit kampioenschap waren echter voor de Amsterdamse afvaardiging, die zowel bij de dames als heren goud pakte en bij de dames bovendien het hele podium bezette.

Bij de vrouwen pakte de Amsterdamse Angelique Gertenbach de titel door stadsgenoot Christel Petiet in de finale te verslaan. Thibataan Christina Willecke moest in de strijd om het brons haar meerdere erkennen in Simone Broersen, eveneens uit Amsterdam.

Bij de mannen reikten UT’ers Derek Rodink en Trung Nguyen beiden tot de kwartfinale, maar verloren zij daar van respectievelijk uiteindelijke kampioen Steffen Greup (Amsterdam) en nummer drie Mike Wang (Eindhoven). Het zilver ging naar Jop van der Wiel uit Delft.

Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Peatminers 1 – D.B.V. Arriba 1: 39-55

De tweede zege op rij voor de dames van Arriba die na drie gespeelde wedstrijden nu alleen op de derde plek staan. Komend weekend spelen de Arriba wederom tegen de Peatminers, alleen ditmaal in eigen huis.

Floorball

Dames, 1e divisie: Messed Up 1 – UFC Utrecht 3: 3-2

De dames van Messed Up boekten thuis een nipte overwinning tegen UFC Utrecht. De wedstrijd was tot het einde spannend, maar de UT-studentes hielden stand. In november spelen de floorballsters pas weer, dan tegen hekkensluiter Jungle Falcons uit Delft.

Heren, 1e divisie: Messed Up 1 – UFC Utrecht 3: 11-4

Messed Up had geen kind aan UFC Utrecht, dat pas halverwege de tweede periode op het scorebord kwam. Op dat moment stond het al 8-0. De Enschedese studenten spelen in november tegen nummer vijf UFC Groningen.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Stormvogels 2 – Cabezota 1: 13-16

Na twee naderlagen pakt Cabezota tegen Stormvogels voor het eerst de volle buit. Door de overwinning stijgen de studentes naar de achtste plek. Over twee weken mogen de handbalsters proberen dit resultaat een vervolg te geven als het thuis nummer vier EHC’95 ontvangt.

Heren, 1e klasse A: Duiven 1 – Cabezota 1: 20-30

De handballers van Cabezota zijn ook na drie wedstrijden nog zonder puntverlies. Ditmaal was Duiven, dat tot deze wedstrijd eveneens nog alles had gewonnen, het slachtoffer. Over twee weken spelen de studenten weer, dan tegen koploper Erix.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Dieren 1 – DHC Drienerlo 1: 3-0

Het blijft ploeteren voor de hockeysters van DHC, die tegen Dieren hun zesde nederlaag in evenzoveel wedstrijden leden. De 3-0 is tot dusver wel het beste resultaat voor de Enschedese hekkensluiter. Over drie weken spelen de studentes thuis tegen Westerduiven.

Heren, 3e klasse C: DHC Drienerlo 1 – Westerduiven 1: 2-3

Een nipte thuisnederlaag voor de heren van DHC, die daardoor tegenstander Westerduiven zien passeren op de ranglijst. De studenten staan na zes wedstrijden op drie gewonnen en drie verloren. Over twee weken wacht hekkensluiter Graspiepers.

Tennis

Gemengd, 1e klasse Najaar: T.C. Bathmen 1 – T.C. Ludica 1: 4-1

Wederom geen geluk voor Ludica, dat in de najaarscompetitie nu in vier wedstrijden vier keer heeft verloren. Komende week wacht de tennissers de op een na laatste wedstrijd van de competitie, thuis tegen nummer vier NSLTC Slow.

Voetbal

Dames, 3e klasse F: DZC’68 1 – Drienerlo 1: 2-2

Een knap resultaat voor de dames van Drienerlo, die koploper DZC’68 in eigen huis op een gelijkspel wisten te houden. Over twee weken wacht de studentes een belangrijke wedstrijd als ze het thuis opnemen tegen laagvlieger HHC Hardenberg.

Heren, 3e klasse D: Lemele 1 – Drienerlo 1: 3-4

De heren van Drienerlo boekten een zwaarbevochten zege tegen hekkensluiter Lemele. De studenten lijken de goede vorm te hebben gevonden en hebben hun laatste drie wedstrijden gewonnen. Over twee weken wacht een flinke uitdaging als nummer twee Voorwaarts op bezoek komt.

Volleybal

Dames, 1e klasse A: Springendal-Set-Up ’65 4 – Harambee 1: 4-0 (25-12, 25-12, 25-17, 25-22)

Pas in de vierde en laatste set wisten de dames van Harambee het Springendal-Set-Up ’65 lastig te maken, maar toen was de schade al geleden. Een teleurstellende nederlaag voor de volleybalsters, die de competitie met twee zeges goed waren begonnen. Nu wacht komend weekend de thuiswedstrijd tegen het Buurse BUVO.

Heren, 2e divisie B: SSS 3 – Harambee 1: 3-2 (22-25, 25-21, 23-25, 25-22, 15-6)

Vier sets lang waren de beiden teams aan elkaar gewaagd, maar in de beslissende vijfde set gaven de heren van Harambee niet meer thuis. SSS pakte zo eenvoudig de beslissende set en de wedstrijd. Komende week ontvangen de studenten telecombinatie/NVC uit Nieuwegein.

Waterpolo

Dames, 3e klasse B: Losser 2 – Piranha 1: 13-1

De dames van Piranha zijn ook na drie wedstrijden nog zonder punten. Losser bleek ditmaal veel te sterk voor de UT-studentes. Begin november ontvangen de waterpolosters het Vroomshoopse De Zandstuve.