Moeizame start Thibats aan competitie

| Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats zijn het seizoen moeizaam begonnen. In de eerste twee competitiewedstrijden werd er tweemaal met 4-6 verloren. Na twee speelrondes staat de ploeg op een vijfde plek in de competitie van zes teams.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Twee weken geleden was Vitesse ’35 in Hengelo nipt te sterk voor de studenten en afgelopen vrijdag verloor Thibats thuis wederom ternauwernood, ditmaal van Tafeltennis Zwolle. Uitblinker bij Thibats was Trung Nguyen, die al zijn drie enkelpartijen won, een kunststukje dat hij in de eerste competitiewedstrijd ook al liet zien. Na acht gespeelde partijen stonden de twee teams nog op een 4-4 stand, maar door twee nederlagen in de laatste twee enkelpartijen gingen de gasten uiteindelijk met de zege naar huis.

De opzet van de competitie is sinds dit seizoen veranderd. De competitie is verkleind van acht naar zes teams en de promotie- en degradatiepoules zijn afgeschaft. In plaats daarvan promoveert de koploper en degraderen de nummer vijf en zes direct. De nummer twee, drie en vier handhaven zich op het huidige niveau.

'Beetje zuur'

Derek Rodink, speler bij Thibats, is ondanks het slechte begin in de competitie optimistisch over de kansen van de Enschede studenten. ‘Onze doelstelling is handhaving. Qua rating moeten we er ook in kunnen blijven. Er zijn drie andere teams met wie we moeten strijden voor de veilige plekken. Ik verwacht dat een derde of vierde plek voor ons goed te doen is.’

De nederlaag tegen Vitesse ’35, een van de concurrenten voor de veilige plekken, is desondanks een kleine tik. ‘Dat was wel een beetje zuur, ja’, geeft Rodink toe. ‘Desondanks denk ik dat we genoeg teams onder ons kunnen houden om in deze klasse te blijven. Maar dan moeten we komende week wel winnen van DTS. Drie wedstrijden op rij verliezen zou niet best zijn.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 3e divisie, afdeling 1: D.B.V. DIOK 1 – BC Didam: 5-3

De eerste overwinning voor DIOK dit seizoen. Het verschil werd gemaakt in de dubbels, waar DIOK er drie van de vier won. Komende week spelen de studenten uit tegen nummer twee BECA 2000.

Basketbal

Heren, 1e klasse B: The Jugglers 2 – D.B.V. Arriba 1: 73-102

Een afgetekende zege voor Arriba tegen stadsgenoot Jugglers. De studenten hebben na twee wedstrijden nog steeds de maximale score en staan nu op doelsaldo bovenaan. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen een andere stadsgenoot, Amical.

Floorball

Dames, 1e divisie: Sonics 2 – Messed Up 1: 2-3

Een nipte zege voor Messed Up dat halverwege de tweede periode nog op een 0-3 voorsprong kwam. In de slotfase was het nog eventjes spannend, maar hielden de studentes stand. Komende week reist het team af naar Utrecht voor de uitwedstrijd tegen de Hot Flames.

Heren, 1e divisie: UFC Utrecht 2 – Messed Up 1: 4-4

Een gelijkspel voor de Enschedese studenten. Ook zij verdedigden op een gegeven moment een 0-3 voorsprong, maar in tegenstelling tot de dames van Messed Up wisten de heren niet stand te houden. Komende week speelt het team in Den Haag tegen HSK.

Hockey

Dames, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – Graspiepers 1: 2-9

Een zware nederlaag voor de studentes van DHC. Door de nederlaag staat de ploeg nu puntloos onderaan met een doelsaldo van -23. Komende week wacht de zware uitwedstrijd tegen stadsgenoot PW, de huidige nummer drie.

Heren, 3e klasse F: Lochem 1 -DHCDrienerlo 1: 0-6

De DHC-heren boekten een ruime overwinning op bezoek bij Lochem en nestelen zich met dit resultaat in de subtop. Komende week spelen de studenten thuis tegen HC Twente uit Hengelo.

Honkbal

Heren, 3e klasse D: Bedrocks 1 -High-Tech-Hitters/Giants 1: 10-15

Een duidelijke zege voor het combinatieteam van de Hitters en de Hengelose Giants tegen laagvlieger Bedrocks. Het team speelt nog twee wedstrijden, waarvan de eerste komende week in Leeuwaren tegen de Northern Stars is.

Tennis

Gemengd, 1e klasse: VTP Vorden 1 – T.C. Ludica 1: 4-1

Een zware nederlaag voor Ludica tegen Vorden, waardoor de studenten na twee wedstrijden nog steeds zonder overwinning zijn. Komende week ontvangt Ludica Deventer LTC.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse F: Bergentheim 1 – Drienerlo 1: 2-1

Bergentheim was net te sterk voor de dames van Drienerlo. De voetbalsters bevinden zich met vier punten na vier wedstrijden in de middenmoot. Komende week reizen de studentes af naar Zelhem voor de uitwedstrijd tegen Zelos.

Heren, 3e klasse D: Rijssen Vooruit 1 – Drienerlo 1: 3-2

Ook de heren van Drienerlo verloren hun uitwedstrijd nipt. Rijssen Vooruit was net te sterk voor de Enschedese studenten. Na vier wedstrijden zijn de heren nog steeds zonder zege en staan ze met twee punten op een twaalfde plek. Komende week speelt het team weer in Rijssen, ditmaal op bezoek bij het nog puntloze RKSV.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse F: ZVV Wijchen – Drienerlo 1: 6-0

De zaalvoetballers van Drienerlo hadden geen kans op bezoek bij koploper Wijchen. De studenten, die nu éénmaal hebben gewonnen en éénmaal verloren, ontvangen komende week laagvlieger Ruurlo.

Waterpolo

1e klasse A: Piranha 1 – DWV 1: 4-8

De waterpoloërs van Piranha bleken tegen het Doesburgse DWV niet in staat hun entree in de eerste klasse luister bij te zetten. Komende week wacht opnieuw een zware opgave, als de studenten thuis koploper Nunspeet ontvangen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.