UT-studenten produceren langspeelfilm

| Robin van Emmerloot

Na het produceren van vele korte films, gaat technische bedrijfskundestudent Simon Pruijn (20) een nieuwe uitdaging aan. Samen met de UT-studenten Camille Gruter en Carlijn Oosterveen produceert hij de speelfilm ‘Goed…met jou?’ op de UT.

‘Het is een film met echte studententhema’s,’ zegt Pruijn over het script. Zijn nieuwe werk schreef hij samen met medestudent Camille Gruter. Het verhaal gaat over de persoonlijke ervaring van een jonge studente binnen het drukke Enschedese studentenleven. Pruijn: ‘Zij worstelt met continu verlangen naar haar vriendje uit het verleden en verzuipt bijna in het overweldigende studentenleven. Daarnaast wordt ze ook nog eens buitengesloten door haar projectteam. Hoe houdt ze zich staande?’

Passie

Al van jongs af aan is filmen een van zijn grootste passies. Tegenwoordig maakt Pruijn regelmatig korte films. Zijn kijkcijfers liegen er niet om: In 2014 wist hij met zijn korte film EMMA goed te scoren. Deze is momenteel al meer dan een half miljoen keer bekeken op YouTube.

Ook op de UT is Pruijn geen onbekende op filmproductiegebied. Velen kennen hem van zijn camera- en productiewerk bij Student Report, maar ook bij theatervereniging NEST is hij een bekend gezicht. Door zijn jarenlange ervaring binnen de filmproductie heeft hij zelf de nodige professionele apparatuur in huis om aan de slag te gaan. Daarnaast biedt de marketing & communicatie afdeling ook wat te leen aan de regisseur.

Binnen het college jaar 2016-2017 wil Pruijn alles op beeld zetten. Medestudent Carlijn Oosterveen wordt de producer. Pruijn hoopt volgend jaar herfst zijn nieuwe film “Goed… met jou?” voor het eerst op het witte doek te laten verschijnen. De film duurt naar verwachting vijftig minuten.

Momenteel zoekt de crew nog acteurs. Morgen, 21 september, is de tweede auditieronde. Opgeven kan door een mailtje te sturen via de website.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.