NIAS-fellowship voor Walma van der Molen

| Rik Visschedijk

UT-hoogleraar talentontwikkeling, wetenschap en techniek Juliette Walma van der Molen is per september fellow bij het NIAS. Daar krijgt ze een eigen onderzoeksproject onder de noemer ‘talenten voeden voor de toekomst’.

Het project bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) is een voortzetting van het onderzoek bij UT-onderzoekscentrum Science Education and Talent Development.

Bloeien

Op de campus werd onder haar leiding een raamwerk met bijbehorende methodiek ontwikkeld voor vaardigheden die jongeren nodig hebben om hun talent te laten bloeien. Er wordt - naast de noodzaak van basiskennis en kernvaardigheden - een onderscheid maakt tussen vaardigheden, houdingen, motivaties en het zelfbeeld van leerlingen. Dat zijn de belangrijkste elementen voor 'toekomstbestendig leren' en de ontwikkeling van hun eigen talenten. Het raamwerk, de methodiek en de bijbehorende materialen en professionalisering zijn afgestemd met het basisonderwijs en zijn daar zeer positief ontvangen.

Walma van der Molen gaat binnen deze fellowship de verdieping en verbreding maken richting het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs onderwijs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.