3,7 miljoen voor regionaal innovatie-onderzoek

| Rik Visschedijk

Jonge innovatieonderzoekers klaarstomen voor een carrière in regionale ontwikkeling; dat is het doel van het RUNIN-project. Het consortium, met daarin de UT, ontving ruim 3,7 miljoen euro van de EU in het Horizon 2020-programma.

De UT stelt twee PhD-studenten aan; één bij onderzoeksinstituut CHEPS en één bij de Regio Twente.

Zeven universiteiten

In totaal worden veertien PhD’s aangesteld in het RUNIN-project (The Role of Universities in Innovation and Regional Development). Het consortium bestaat uit zeven universiteiten en negen regionale ontwikkeling-organisaties in een zevental Europese landen. Het project valt onder het European Consortium of Innovative Universities (ECIU), waarvan UT-voorzitter Victor van der Chijs de vice-voorzitter is. UT-onderzoeker Paul Benneworth (CHEPS) was betrokken bij het indienen van het voorstel.

Opleidingsprogramma

RUNIN is een opleidingsprogramma waarin PhD’s innovatieve vaardigheden moeten opdoen in samenwerking met maatschappelijke organisaties. Het doel is om innovatieve onderzoekers op te leiden die in de academische omgeving gaan werken of op sleutelposities op nationaal of Europees niveau terecht komen.

Het project is donderdag gestart en loopt vier jaar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.