Meer dan 1300 studenten op Kick-In

| Rense Kuipers

Meer dan 1300 kersverse studenten beginnen vandaag op de campus aan de Kick-In 2016, de introductieperiode van de UT. Volgens commissievoorzitter Jasper ten Dam een deelnemersrecord.

Photo by: Jellien Tigelaar

Met blauwe tasjes over hun schouders lopen de eerste nieuwe UT-studenten onder een grote ‘start’-boog door, de campus op. Daar wachten de verenigingen – geduldig of ongeduldig – ze op de openingsmarkt op om ze welkom te heten.

Van studentenverenigingen als Audentis en Taste tot een afvaardiging van de Global Lounge, de Twente Debating Society en de turners van Linea Recta, overal over het Ganzenveld en het Carillonveld staan sport-, cultuur en gezelligheidsverenigingen paraat om de nieuwe studenten aan zich te binden.

Water

Heet is het zeker vandaag, met zo’n 30 graden Celsius – en dat lijkt het de komende dagen zeker te blijven. De Kick-In commissie heeft de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, vertelt Ten Dam. ‘We hebben extra waterflesjes ingeslagen en er staan extra waterpunten om flesjes bij te vullen. Daarnaast hebben we gezorgd voor parasols en ventilatoren, voor in de grote tent.’

Ook bij de EHBO-post is volgens Ten Dam extra water, sportdrank en zout eten extra rekening gehouden met de hoge temperaturen en de mogelijke gevolgen ervan. Ten Dam heeft er in ieder geval zin in. ‘Hopelijk hebben de deelnemers dat ook. Wij gaan er in ieder geval een groot feest van maken.’

Fotomoment

De Kick-In duurt tot en met donderdag 1 september. Vandaag zal het officiële fotomoment zijn om het thema ‘Start your Engine’ in beeld te brengen. Vervolgens is er een doegroepenmarkt, de Cnødde City Tour en een feestelijke kick-off bij Aspen Valley, in de Enschedese binnenstad.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.