‘Heerlijk weer en iedereen was vrolijk’

| Peter Wolbers

Na zes dagen tennis, verdeeld over twee weken, werd woensdagavond het UTK Tennistoernooi onder grote belangstelling op terrein van T.C. Ludica afgesloten. ‘Wat weer en gezelligheid betreft, durf ik wel te zeggen dat dit het beste UTK-toernooi is dat ik meemaakte’, aldus Douwe de Bruijn, voorzitter van de toernooicommissie.

Het door de studententennisvereniging georganiseerde evenement kende dit jaar 120 deelnemers. Zowel studenten als medewerkers, verdeeld over de vijf categorieën: heren- en damesenkel, heren- en damesdubbel en de gemengd dubbel.

De Bruijn: ‘Dit was een geweldig toernooi. We hadden heerlijk weer, geen regen. Perfect voor het plannen van wedstrijden. De sfeer deze twee weken was goed, iedereen was vrolijk en de witbiertjes werden volop gedronken.’

Meevaller

Vooral het meewerkende weer was een meevaller voor de organisatie. ‘Het weer is natuurlijk een belangrijke factor bij het UTK. Bij regen gaan mensen toch eerder naar huis of in ieder geval naar binnen, maar nu was er heel veel sfeer op en naast de banen. En het programma is nu ook niet in de war geschopt, al hadden we wel ruimte in het schema ingepland voor het geval dat nodig mocht zijn.”

'Iedereen erbij betrekken'

Om ervoor te zorgen dat beginnende tennissers of minder sterke spelers niet zomaar van de baan werden geslagen, koppelde de organisatie in de dubbels spelers met een lagere rating aan spelers met een hoger niveau. ‘Een Ludicaan speelde bijvoorbeeld met een niet-Ludicaan om zo iedereen erbij te betrekken en ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft.’

Het deelnemersveld bestond logischerwijs voornamelijk uit Ludicanen, maar ook van buitenaf waren er aanmeldingen. ‘Veel leden nodigden mensen uit, bijvoorbeeld van hun studentenhuis of dispuutsgenootjes.

De Bruijn viel zelf ook nog in de prijzen. Met zijn dubbelpartner Stan Peters won hij de slotwedstrijd van het toernooi, de dubbelfinale bij de heren. Winnaar bij de hoogste herenenkel was Raymond Kip, terwijl Maartje van de Vrugt zich tot winnares bij de damesenkel kroonde. Het duo Claire van der Riet/Maartje van de Vrugt pakte de titel bij de damesdubbel, terwijl Van der Riet met Geerco Holtkamp ook de gemengd dubbel won.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.