UT zoekt team voor nieuwe tv-kennisquiz

| Rense Kuipers

De UT is op zoek naar talentvolle studenten die hun kennis willen testen op tv. De NTR komt namelijk met een nieuwe quiz, speciaal voor universiteitsteams, gebaseerd op het Engelse University Challenge van de BBC.

‘We zoeken Nederlandstalige studenten met een achtergrond in alfa, bèta of gamma, of een combinatie daarvan’, legt Rose Rorije van de Student Union uit. ‘Het is de bedoeling dat we een multidisciplinair team op de been brengen met studenten die niet cameraschuw zijn en beschikken over een goede teamgeest.’

Pittig niveau

Het niveau van de quiz zal pittig zijn, vertelt Rorije, die weet te melden dat BN’er Raoul Heertje de presentator zal zijn van de NTR Universiteitsquiz. ‘Het is niet zomaar een doorsnee tv-quiz op de zaterdagavond.’

Uiteindelijk zal een team van drie UT-studenten voor de camera de Enschedese eer moeten verdedigen, al is het volgens Rorije de bedoeling om in totaal zes mensen te hebben (‘ook een back-up team’).

Deelnemers zullen sowieso in de voorrondes actief zijn, zegt Rorije. Het is voor haar nog onduidelijk hoe veel teams uiteindelijk bij de opnames van de show aanwezig moeten zijn, maar deelnemers moeten wel in de week van 12 tot en met 16 juli volledig beschikbaar zijn.

Aanmelden kan tot 22 mei via deze vragenlijst.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.