Dure nederlaag DHC-dames in strijd tegen degradatie

| Peter Wolbers

De dames van DHC hebben zondag een pijnlijke nederlaag geleden. Thuis verloor het met 0-1 van HC Zutphen, dat vooraf een plaats lager stond. Door de nederlaag passeert Zutphen de studentes en komt het degradatiespook dichterbij.

Midden maart boekte DHC een belangrijke zege op hekkensluiter HCHN, waardoor de ploeg een klein gat wist te slaan op de concurrentie. Met een zege op Zutphen had dat gat vergroot kunnen worden en zou de ploeg naar boven kunnen gaan kijken. In eigen huis pakte dat afgelopen weekend echter anders uit.

De ploegen waren vrijwel de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar het was de uitploeg die in de eerste helft op voorsprong kwam. DHC kreeg in het verloop van de wedstrijd een reeks strafcorners, maar wist geen enkele van deze buitenkansjes om te zetten in een treffer.

Ook in de tweede helft verzuimden de studentes de stand gelijk te trekken en omdat Zutphen verder ook niet gevaarlijk wist te worden bleek de 0-1 ruststand ook de eindstand.

Kopjes omhoog houden

Leanne Sijgers, speelsters bij DHC, was na afloop teleurgesteld na het verlies. ‘Dit was een belangrijke wedstrijd, dus is dan een 0-1 verlies nogal zuur’, aldus Sijgers. ‘De wedstrijd was redelijk gelijk opgaand. We kregen een aantal strafcorners en dat is normaal een sterk punt van ons, maar deze keer kregen we hem er niet in.’

Door het verlies zakken de studentes naar de tiende plek, net boven de elfde plek die leidt tot de nacompetitie. ‘Dit was dé wedstrijd om te winnen en uit de buurt van de degradatiewedstrijden te blijven. Het is nog lang niet gelopen, maar het wordt wel een stuk lastiger. We moeten nu per wedstrijd kijken, kopjes omhoog houden en elke wedstrijd er vol voor gaan, meer kunnen we niet doen.’


Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: B.V. Isala 2 – D.B.V. Arriba 1: 39-46

Een kleine overwinning voor de basketbalsters van Arriba, die in de competitie nergens meer om spelen, nadat de tweede plek enkele weken terug al veilig was gesteld. Komende week sluiten de basketbalsters de competitie thuis af tegen stadsgenoot Amical.

Handbal

Dames, 2e klasse A: BWO 2 – Cabezota 1: 16-17

De dames van Cabezota hebben de competitie met een overwinning afgesloten door B.W.O. uit Hengelo met de kleinst mogelijke marge te verslaan. De studentes eindigen als achtste, ruim boven de degradatiestreep.

Heren, 2e klasse A: The Flyers 2 – Cabezota 1: 10-31

De heren van Cabezota hebben het seizoen, waarin ze ongeslagen kampioen werden, in stijl afgesloten. Middenmoter The Flyers werd in Wijchen ruim opzij gezet.

Hockey

Heren, 3e klasse F: Twente 1 – DHC Drienerlo 1: 1-3

De hockeyers van DHC boekten een belangrijke overwinning op concurrent Twente en behouden daardoor de tweede plaats. Hekkensluiter Quick Stick is komende week de volgende tegenstander van de studenten, die ook nog kans houden op het kampioenschap.

Roeien

Varsity, Oude Vier: Euros eindigt als 11e

Bij het oudste studentensport-evenement van Nederland zijn de roeiers van de Euros Oude Vier als elfde van de in totaal zestien ploegen geëindigd.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A – Promotiepoule: Blauw-Wit 2 – Thibats 1: 8-2

Geen kans voor Thibats tegen toekomstig kampioen Blauw-Wit, dat nog slechts vier puntjes nodig heeft voor de titel. Thibats maakt nog een kleine kans op de derde plek, maar dient dan in de resterende twee wedstrijden goed te presteren, te beginnen met de wedstrijd tegen nummer twee De Toekomst komende week.

Tennis

Gemengd, 3e klasse: T.C. Seven Aeren 1 – T.C. Ludica 1: 4-4

Een puntendeling bij de opening van de competitie voor Ludica, dat wellicht had kunnen winnen, als ze geen opgave hadden gehad bij de herendubbel. Komende week ontvangen de studenten op de campus T.V. Huissen.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – Den Ham 1: 0-4

Den Ham bleek ruim te sterk voor de voetbalsters van Drienerlo, die inmiddels zijn afgezakt naar de negende plaats, maar door de ruime marge met de onderste ploegen voorlopig niet verder zullen dalen. Komende week wacht de zware uitwedstrijd tegen nummer twee SVO VVZ uit Zwolle.

Heren, 3e klasse D: DZSV 1 – Drienerlo 1: 4-2

De heren van Drienerlo wisten tegen koploper DZSVS niet te stunten en blijven daardoor in de subtop bivakkeren. Komende week staat er een op papier gemakkelijkere tegenstander op het programma: nummer twaalf Lemele.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – Almelo FC: 3-4

Een nipt verlies voor de futsallers van Drienerlo tegen Almelo, waardoor de studenten de aansluiting met de top verliezen. Komende week mogen de heren proberen zich te herpakken als ze het opnemen tegen laagvlieger Jong Eagles/Markt 19.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: WVC Volley 1 – Harambee 1: 3-1 (25-21, 23-25, 25-12, 25-16)

De dames van Harambee mochten na de winst van de tweede set even hopen op een stunt tegen koploper WVC, maar kregen in het restant van de wedstrijd niets meer cadeau. De studentes moeten nu hopen op een wonder willen ze degradatie ontlopen. De ploeg moet dan twee keer met 4-0 winnen en hopen dat de naaste concurrent niets meer wint. Komende week gaan de studentes op bezoek bij nummer drie Dynamo Tubbergen.

Heren, 3e divisie A: Hevo 1 – Harambee 1: 1-3 (17-25, 25-27, 25-22, 19-25)

De heren van Harambee vergaat het een stuk beter. Door de zege op middenmoter Hevo houdt de ploeg nog een theoretische kans op het kampioenschap en staat het momenteel op een plek die recht geeft op promotie-/degradatiewedstrijden. Komende week spelen de studenten tegen een andere middenmoter, Rivo Rijssen.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – De Veene 3: 6-4

Na twee nederlagen op rij pakten de heren van Piranha weer eens de volle buit. Laagvlieger De Veene werd thuis opzij gezet, waardoor de studenten voorlopig de derde plek blijven bezetten. Komende week gaat de ploeg op bezoek bij nummer elf De Mors uit Rijssen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.