Onderwijs 2032, wat verandert er?

| Dennis Hans

Onderwijs 2032 moet zorgen voor een nieuwe manier van onderwijs geven. Maar wat houdt dit precies in en wat verandert er? Studievereniging Komma van Onderwijskunde organiseert er twee symposiumavonden over.

Het Platform Onderwijs2032 overhandigde eind januari hun eindrapport aan staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker. In dit rapport staan adviezen voor veranderingen in het onderwijs van nu, omdat volgens de maker het onderwijs niet meer aansluit bij de verwachtingen uit het bedrijfsleven. Studievereniging Komma gaat met de twee symposia in op het rapport.

Vier sprekers

Eline Wientjens, een van de organisatoren, vertelt: ‘Vier sprekers belichten een onderwerp. Petra Fisser vertelt namens Platform Onderwijs2032 en Stichting Leerplanontwikkeling wat Onderwijs 2032 precies inhoudt. Niels van Leuteren belicht vanuit ELAN wat zij doen om de overgang naar Onderwijs 2032 te versoepelen. Een docent gaat in op het huidige werkveld en hoe zij omgaan met de veranderingen en als laatste vertelt het bedrijf UP Learning hoe het bedrijfsleven met de veranderingen omgaat.’

Komma

Komma is sinds afgelopen zomer de studievereniging van de opleiding (Toegepaste) Onderwijskunde, Educational Design Management and Media / Educational Science and Technology.

Wil je bij de lezingen van 7 en 14 maart aanwezig zijn? Schrijf je dan in op www.komma-ut.nl en kom langs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.