Academic Society Award voor Evers

| Kitty van Gerven

Voor de aansprekende manier waarop zij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij, heeft het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) de Academic Society Award toegekend aan UT-professor Vanessa Evers. Ze ontvangt de prijs op 16 maart tijdens de Dag van de Ingenieur.

Het KIVI toonde zich vooral onder de indruk van de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop Vanessa Evers de technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica en de interactie tussen mens en computer begrijpelijk weet te maken voor het grote publiek. De hoogleraar Human Media Interaction, verbonden aan het UT-onderzoeksinstituut CTIT, weet daarmee niet alleen studenten, maar zelfs kinderen te boeien.

Regelmatig in de media

Evers is regelmatig te zien en te horen op televisie, radio en via andere media. Onlangs nog zat zij in een uitzending van VPRO Tegenlicht, ging zij met NCRV Altijd Wat naar Japan en was ze deelnemer aan de jaarlijkse Nationale Wetenschapsquiz. Bovendien gaf ze colleges op de Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland.

Vorige maand gaf Evers, die op de UT ook de functie vervult van directeur van het DesignLab, onder meer workshops tijdens het prestigieuze World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Daarnaast is ze actief als editor voor het International Journal of Social Robotics en associate editor voor The Human Robot Interaction. Evers werd voor haar werk in 2014 al beloond met de Opzij Talent Award.

Het KIVI reikt de Academic Society Award jaarlijks uit aan hoogleraren die zich onderscheiden door hun vermogen om op een aansprekende wijze de verbinding tussen wetenschap en maatschappij te leggen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.