Sfeer proeven bij startende ondernemers

| Rubina Oliana

Hoe gaat het er aan toe binnen een startup? Wat zijn je kansen en hoe is de sfeer? Stagebemiddelaar Integrand organiseert een Startup Tour voor studenten om dat te laten zien.

Photo by: Arjan Reef

Studenten maken tijdens de rondgang kennis met de verhalen, de sfeer én de mogelijkheden binnen een beginnende onderneming. Olaf Witsen, voorzitter van Integrand en medeorganisator:'Startups hebben een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld grote multinationals. Bij grote bedrijven is het vaak jaren wachten op een promotie. Binnen een startup heb je juist veel ruimte voor eigen inbreng en heb je de kans om met het bedrijf mee te groeien. Wij willen met de Startup Tour laten zien hoe het er aan toe gaat.'

Netwerkspel

De Startup Tour is een dagvullend programma waarin studenten langsgaan bij verschillende startups en organisaties in Enschede, waaronder TEC Twente, Goal Gorilla en Beans Solutions. Tijdens deze bezoekjes doen deelnemers mee aan verschillende business games zoals een netwerkspel en worden ze uitgedaagd om een idee om te zetten in een bedrijf. Ook krijgen ze verhalen te horen over hoe de ondernemers hun idee lieten uitgroeien tot succesvolle startups.

Kans om mee te draaien

Naast het kijkje in de keuken, krijgen studenten de kans om zichzelf te laten zien en eventueel mee te draaien. Witsen legt uit : 'Bij sommige bedrijven is plek voor bijvoorbeeld een stage of afstudeeropdracht. Snelgroeiende startups zijn vaak op zoek naar nieuw talent om de groei bij te houden. Zo heeft Goal Gorilla net een nieuw product op de markt gebracht en staat de onderneming open voor nieuwe medewerkers.'

De Startup Tour is op vrijdag 18 maart van 9:00 tot 18:30. De dag is bedoeld voor derdejaars bachelorstudenten of masterstudenten van verschillende studierichtingen. Aanmelden kan tot 4 maart op de website.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.