Stroeve start Thibats in voorjaarscompetitie

| Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats hebben hun ritme in de promotieklasse nog niet gevonden. Vrijdag speelde het drietal met 5-5 gelijk tegen Kampenion uit Kampen.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

In de najaarscompetitie presteerde Thibats boven verwachting door zich eerst te plaatsen voor de promotiepoule, om vervolgens als derde te eindigen. In 2016 wordt het waarschijnlijk een stuk lastiger die prestatie te herhalen, beseft ook aanvoerder Derek Rodink. Na twee wedstrijden zijn de tafeltennissers nog zonder zege. ‘We gaan proberen om net als vorig jaar de promotiepoule te halen, maar die derde plaats wordt lastig om te evenaren.’

Handhaving

Tegen Kampenion hadden de studenten het lastig en zorgden zeges in de twee laatste partijen nog voor een gelijkspel. Trung Nguyen en Rodink wonnen beiden twee van hun drie partijen, terwijl teamgenoot Martijn Heemskerk al zijn drie wedstrijden aan de tegenstander moest laten.

Rodink weet dat zijn team deze competitie voor een zware opdracht staat. ‘We missen sinds het vertrek van Joris (de Graaf, red.) zijn individuele kwaliteiten. Bovendien speel ik nu in plaats van Joris met Trung in het dubbelspel. Dat gaat tot nu toe aardig, want we zijn nog ongeslagen. Als we onze trainingsuren blijven maken, moet handhaving wel lukken.’


Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Uitsmijters 2 – D.B.V. Arriba 1: 64-26

Tegen koploper Uitsmijters werd duidelijk dat Arriba de ‘best of the rest’ is. Het gat met de nummer drie is enorm, maar het kwaliteitsverschil met de Uitsmijters lijkt eveneens te groot. Komende week spelen de twee teams weer tegen elkaar, wederom in Almelo.

Heren, 1e klasse B: Amical 1 – D.B.V. Arriba 1: 40-97

De studenten pakten door de zege op Amical de koppositie, maar zullen die hoogstwaarschijnlijk snel weer moeten afstaan. Nummer twee Uitsmijters staat slechts twee punten achter op Arriba, maar heeft drie wedstrijden minder gespeeld. Arriba speelt komende week uit tegen het nog puntloze Twente Buzzards.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Elite/Dynamo 1 – Harambee 1: 0-4 (16-25, 17-25, 13-25, 14-25)

Hekkensluiter Elite/Dynamo was geen partij voor Harambee, dat haar vierde zege in de competitie op rij boekte. Door de overwinning kruipen de studenten langzaam richting de top drie. Met nog drie inhaalwedstrijden tegoed is plek drie binnen bereik. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen laagvlieger DeVolCo ’88.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.