OBP Vrouwennetwerk is er voor iedereen

| Kitty van Gerven

Het OBP Vrouwennetwerk wil zich meer nog dan in het verleden profileren als organisatie van en voor al het ondersteunend en beheerspersoneel van de UT. Om die reden is het activiteitenprogramma dit jaar mede afgestemd op de wensen van het hoger-kaderpersoneel.

‘Onze achterban is heel divers’, vertelt Ineke Jenniskens, lid van de stuurgroep en van de commissie gender awareness van OBP Vrouwennetwerk. ‘Onder zijn 278 leden telt het netwerk personeel in de meest uiteenlopende functies, van beleidsmedewerkers en secretaresses tot diensthoofden, trainers en coördinatoren van trainers.’ Toch viel het de stuurgroep op dat de maandelijkse bijeenkomsten in de acht jaar dat het netwerk nu bestaat verhoudingsgewijs door weinig hoger-kaderpersoneel worden bezocht. ‘Voor ons was dat reden om een activiteitenprogramma samen te stellen met voor ieder wat wils’, laat Katja Hunfeld, lid van de stuurgroep en van de activiteitencommissie weten.

Ondernemende vrouwen

Het programma, dat in principe rond is, omvat ook dit jaar weer een mix van vaardigheidstrainingen, workshops, lezingen en informatiebijeenkomsten. De reeks begint op 26 januari met een bijeenkomst over het thema ‘Ondernemende Vrouwen (op de UT)’ in de Blomzaal van de Faculty Club. UT Nieuws-redacteur Maaike Platvoet interviewt dan Joyce Jagt-Holsbeeke, die naast haar werk als secretaresse haar eigen bedrijf Joyce 4Business leidt, en UT Nieuws-hoofdredacteur Ditta op den Dries, die tevens eigenaresse is van de onderneming www.dittaopdendries.nl.

Op donderdag 25 februari moet er door de deelnemers hard worden gewerkt tijdens een zelfverdedigingstraining, die onder leiding van Tjerk Susan in het Sportcentrum wordt gehouden. De bijeenkomst van maart staat traditiegetrouw in het teken van de Internationale Vrouwendag. Deze wordt samen met het Female Faculty Network Twente op 8 maart gevierd met een bijeenkomst in de Vrijhof, georganiseerd door Studium Generale. Hiska Bakker interviewt dan CvB-vice-voorzitter Mirjam Bult. De aprilbijeenkomst is gewijd aan de ‘elevator pitch’; een trainer van TCP Language Center legt dan uit hoe je in een kort tijdsbestek jezelf of je idee goed voor het voetlicht kunt brengen.

Sleutel tot geluk

Professor Ernst Bohlmeijer geeft in mei een workshop ‘Compassie als Sleutel tot Geluk’, naar aanleiding van het boek met dezelfde titel, dat hij samen met Monique Hulsbergen schreef. En in juni kan worden deelgenomen aan een opfriscursus spelling.

Na de zomer is schrijfster Marja Wagenaar te gast in de septemberbijeenkomst, waar ze een lezing houdt naar aanleiding van haar boek over leiderschap van vrouwen. In oktober is er een informatiebijeenkomst over het thema ‘Rouwen op de werkvloer’, terwijl voor november traditiegetrouw het onderwerp ‘gender awareness’ op het programma staat. De tiende en laatste bijeenkomst van dit jaar zal gewijd zijn aan het thema ‘Pesten op de werkplek’.

Interessante mix

Volgens Ineke Jenniskens en Katja Hunfeld is de activiteitencommissie erin geslaagd een interessante mix samen te stellen van zowel passieve als actieve, zware en lichtvoetige programmaonderdelen. Het OBP Vrouwennetwerk wil hiermee bijdragen aan de verdere professionalisering van haar leden, die zeker 40 procent van het ondersteunend en beheerspersoneel van de UT uitmaken. Bovendien vormen de samenkomsten voor de bezoeksters een goede gelegenheid om te netwerken. Daarnaast streeft het OBP Vrouwennetwerk naar een versterking van de positie van de vrouw op de UT.

Leden van het OBP Vrouwennetwerk worden voorafgaand aan een bijeenkomst nader geïnformeerd. Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden als lid op www.utwente.nl/obpvn/.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.