UT grossiert in 'beste dienstverleners'

| Kitty van Gerven

Voor drie contractanten van de UT, schoonmaakbedrijf Asito, kantoormeubelenleverancier Koninklijke Ahrend en cateringbedrijf Sodexo, was het vandaag feest. Alle drie ondernemingen eindigden in de top-vijf van de MT100, de ranglijst van 100 beste Nederlandse dienstverleners, uitverkozen door lezers van het blad Management Team.

In het jaarlijkse verkiezing kwam Koninklijke Ahrend als allerbeste dienstverlener van Nederland uit de bus. De leverancier van kantoormeubels, die mede verantwoordelijk is voor de inrichting van de UT-gebouwen, eindigde met 588 punten op de eerste plaats, op afstand gevolgd door beveiligingsbedrijf Securitas met 290 punten. Derde op de algemene ranglijst is Asito met 281 punten.

Beste schoonmaakbedrijf

In de categorie Schoonmaak eindigde dit van oorsprong Twentse schoonmaakbedrijf, dat zijn naam dankt aan de afkorting ‘Alle Stof In Twente Opruimen’ op een riante eerste plek. Hierdoor mag het zich het beste schoonmaakbedrijf van ons land noemen. Met 31 procent van de stemmen liet het z’n naaste concurrenten, CSU (15 procent) en Hago Nederland (13 procent), ruimschoots achter zich.

Cateraar Sodexo, waarvan zo’n veertig werknemers de UT-bevolking dagelijks van zowel snackjes als copieuze maaltijden voorzien, eindigde met 278 punten op een vijfde plaats.

Geweldige erkenning

Charles Vinke, algemeen directeur van Asito, reageerde vanochtend enthousiast op de hoge positionering in de MT100. ‘Het is een geweldige erkenning dat we zo goed gewaardeerd worden door beslissers in het Nederlandse bedrijfsleven.’ Vinke liet weten dat het succes mede te danken is aan de weg die Asito twee jaar geleden is ingeslagen. ‘We willen meer zijn dan alleen het beste schoonmaakbedrijf. Behalve van verduurzaming op ecologisch vlak hebben we werk gemaakt van onze rol in thema’s als diversiteit en inclusiviteit, met als doel meerwaarde voor onze relaties en de maatschappij als geheel te genereren.’

Behalve dat er op de kantoren van Asito vanochtend werd getrakteerd op taart, kregen alle medewerkers per mail een persoonlijk bedankje van Vinke voor hun inzet.

Op de UT werken dagelijks zo’n 120 medewerkers van Asito. Al sinds 2009 houden zij de universiteit schoon. En voorlopig zullen ze dat ook blijven doen. Vorige jaar kwam Asito bij de aanbesteding van het schoonmaakwerk opnieuw als beste uit de bus, waardoor het bedrijf nog zeker tot en met 2018 op de UT aan de slag kan blijven.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.