De Winter-prijs voor Anna Sperotto

| Rense Kuipers

Anna Sperotto kreeg vrijdagmiddag de Professor De Winter-prijs tijdens de diesviering in de Waaier. De UT-prijs voor internationale publicaties – 2500 euro en een oorkonde – gaat ieder jaar naar een vrouwelijk UT-toptalent.

Sperotto doet onderzoek naar DDoS-aanvallen en werkt daarvoor sinds 2006 aan de UT bij onderzoeksinstituut CTIT (vakgroep Design and Analysis of Communication Systems). Eerst als PhD, daarna als postdoc en sinds april is Sperotto universitair docent.

De maatschappelijke relevantie van Sperottos onderzoek is groot volgens de jury. Een DDoS-aanval uitvoeren is relatief eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben. Eerder dit jaar was internetaanbieder Ziggo bijvoorbeeld slachtoffer van zo’n aanval.

De Professor De Winter-prijs is opgezet als erkenning voor wetenschappelijk onderzoek en een stimulans voor verdere loopbaanontwikkeling. Volgens de jury heeft het CV van Sperotto veel ingrediënten voor een goede carrière. Zo schreef ze veel publicaties waarvoor ze samen met de PhD’s die ze begeleidt veel ‘best paper awards’ won.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.