CAST ondernemendste studentenhuis Enschede 2015

| Olaf de Kruijff

Studentenhuis CAST werd maandagavond gekroond tot Ondernemendste Studentenhuis Enschede 2015. Het huis versloeg op Sociëteit T.R.A.M. zeven concurrenten in de door Kennispark en Audentis georganiseerde wedstrijd.

Photo by: QuickFocus

De tweede editie van de strijd om het ondernemendste studentenhuis vond net als vorig jaar plaats in een boksring. CAST, titelverdediger Asgard, Huize ’t Pott, de Boskamp, AC Noorderhagen, Huize Beurd, HalfAf en ’t Riagg gingen de competitie met elkaar aan. Oud-UT-student en SciSports-oprichter Giels Brouwer presenteerde de avond. De jury bestond uit Mike Verkouter van Kennispark Twente en Thijs Geerdink, eigenaar van Nerds & Company.

Studentikoze ronde

In drie rondes konden de acht huizen punten scoren. Er werd afgetrapt met de studentikoze ronde. De studenten proefden een vijftal bieren en drie geblende studentenmaaltijden. Per goed biertje of ingrediënt kregen de teams een punt. Als afsluiting moesten de studenten Nederlandstalige hits meezingen, waarbij een bewoner van Huize Beurd zonder puntsucces ging crowdsurfen.

Eloquentiaronde

De tweede ronde, een eloquentiaronde, werd afgetrapt met verkooppraatjes voor het beste anti-katermiddel, waarna de huizen studentikoze woorden moesten spellen. Het laatste element van deze ronde was een vragenlijst over de nestor. Zowel de nestor als de HJ moest die vragenlijst invullen.

Na deze ronde stond CAST ruim bovenaan met 26 punten. Het verenigingshuis van Audentis ging als favoriet de finale in. De Boskamp en HalfAf volgden op 22 punten en ook gingen Huize ’t Pott en Asgard door met 19 punten.

De finale

In de finale kregen de huizen 20 minuten voor drie onderdelen: een zo creatief mogelijke bieropener maken uit een bouwpakket, zoveel mogelijk mail genereren naar een mailadres met de huisnaam in het onderwerp van de mail en de beste oplossing om de huisbaas tevreden te stellen als de huur niet kan worden betaald.

Vooral het laatste onderdeel deed het goed bij het publiek. HalfAf gooide de vrouwelijke charmes in de strijd om de huisbaas tevreden te stellen, maar de show werd gestolen door Asgard, dat de huisbaas wel wilde voorzien van een nieuwe jas. Niet zomaar een jas, maar een jas van een bewoner van ’t Pott.

De uitslag

De nummers 4 tot 8 moesten zich tevreden stellen met een kratje bier en van het finalegezelschap hielden ook Huize ’t Pott en De Boskamp slechts een kratje over aan de wedstrijd. HalfAf werd derde en won net als Asgard, twee kratten bier. CAST werd uitgeroepen tot winnaar en won daarmee een customizable American fridge.

‘Borrel op CAST’

Huisoudste Frank van der Gulik, sprak het publiek nog toe na de winst en richtte zich in het bijzonder tot de buurvrouwen van HalfAf. ‘HalfAf, jammer. Zo meteen doen we even een borrel op CAST.’

De microfoon ging daarna nog naar de Man of the match, vice-huisoudste Ruben Overmars.’Vorig jaar deden we niet mee. Ik vond het zo’n vet evenement dat ik iedereen heb meegesleept om een leuke huisavond mee te pakken. Dat je dan uiteindelijk wint is alleen maar mooi, dat hadden we vooraf niet verwacht!’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.