Thibats verrast met plaatsing voor promotiepoule

| Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats plaatsten zich dit weekend verrassend voor de promotiepoule in de Promotieklasse B. Door een fraaie 8-2 zege op concurrent Tafeltennis Zwolle veroverden de studenten de vierde plek op de ranglijst.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

In de promotieklasse, dit jaar bestaande uit acht teams, wordt na een halve competitie de ranglijst in tweeën gedeeld. De bovenste vier teams strijden vervolgens in weer een halve competitie tegen elkaar om de titel en promotie naar de hoofdklasse, terwijl de onderste vier spelen om handhaving.

In het voorjaar promoveerde Thibats als kampioen uit de eerste klasse, maar na de desastreus verlopen openingswedstrijd van dit seizoen stelde aanvoerder Derk Rodink dat het ontlopen van de degradatiepoule niet zou lukken. Zes wedstrijden later ziet de wereld er heel anders uit. ‘Na die eerste wedstrijd had ik niet verwacht dat we nog de promotiepoule zouden halen. Een plek bij de top vier leek me te moeilijk.’

Comebacks

In Zwolle moest Thibats met 8-2 of meer winnen om zich bij de eerste vier te scharen en in die missie slaagde de ploeg precies. Onder andere door twee knappe comebacks in de laatste twee duels pakte Thibats het benodigde aantal punten. ‘Dit is echt mooi, al hadden we deze wedstrijd een beetje geluk dat Zwolle met een invaller moest spelen’, aldus Rodink.

Met onder andere de rentree van Joris de Graaf, die vijf van de zeven wedstrijden moest missen, is de vraag wat Thibats in de promotieklasse kan presteren. ‘Lastig te zeggen, al zullen we in ieder geval geen kampioen worden’, aldus Rodink. ‘Joris en Trung Nguyen kunnen wellicht de hoofdklasse aan, Martijn Heemskerk en ik zijn op dit niveau op onze plaats.’

Alleen thuiswedstrijden

‘Het wordt kijken wie er de komende drie wedstrijden beschikbaar zijn. We hebben in de eerste wedstrijd tegen deze tegenstanders drie keer verloren. Nu spelen we wel alles thuis, dat kan een klein voordeel zijn. We staan qua puntenaantal vlak achter de nummer twee en drie, dus misschien zit een tweede plek erin. Het zal afhangen van de opstelling.’

Ongeacht het resultaat in de promotiepoule is Rodink in ieder geval tevreden met de prestatie van het team. ‘Het najaarsseizoen is wat mij betreft al geslaagd. We gaan nu deze drie thuiswedstrijden promoten en hopen dat er veel publiek op af komt. We gaan in ieder geval ons best doen om nog tweede te worden.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: D.B.V. DIOK 1 – B.C. Icarus 1: 5-3

DIOK blijft maar winnen in de competitie. Tegen het Oldenzaalse Icarus boekten de studenten alweer de zesde overwinning in evenzoveel wedstrijden. Komende week wacht de zware wedstrijd tegen het nog eveneens ongeslagen Pluumke ’67 uit Winterswijk.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Peatminers 1 – D.B.V. Arriba 1: 41-69

Een goed herstel voor Arriba na de pijnlijke nederlaag tegen koploper Uitsmijters twee weken eerder. Nummer drie Peatminers werd met een ruime overwinning opzij gezet, waardoor de studentes hun grip op de tweede plaats verstevigen. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen de Vroomshoopse hekkensluiter Stars ’84.

Floorball

Heren, 1e divisie: Messed Up 1 – FC Breda: 1-4

De UT-floorballers blijven overwinningen afwisselen met nederlagen. Na de nipte zege van vorige week op de Nijmeegse Hot Shots, was Messed Up deze week niet opgewassen tegen FC Breda. Over twee weken speelt Messed Up weer thuis, dan tegen Lions Together uit Rhenen. Eerder deze competitie wonnen de studenten met 3-1 van de Lions.

Handbal

Dames, 2e klasse A: TDAS Agency/E.H.C. '95 1 - Cabezota 1: 18-14

De handbalsters van Cabezota kennen vooralsnog geen succesvol seizoen. In de eerste vijf wedstrijden werd er tot nu toe slechts één keer gewonnen. Ditmaal bleek stadsgenoot TDAS Agency/E.H.C. te sterk. Komende week mogen de studentes thuis proberen een resultaat neer te zetten tegen middenmoter DSVD uit Deurningen.

Heren, 2e klasse A: Blauw Wit 1 – Cabezota 1: 20-20

Een gelijkspel bij Blauw Wit voor de UT-studenten. Het was pas het eerste puntverlies voor de koploper uit Ruurlo. Cabezota heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan bij winst naast Blauw Wit komen. Dat kan deze week al gebeuren, als de heren het doordeweeks opnemen tegen laagvlieger HHV Donar.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Apeldoorn 1 – DHC Drienerlo 1: 8-0

Koploper Apeldoorn was duidelijk een paar maatjes te groot voor de DHC-dames, die hun grootste nederlaag tot dusver leden. Komende week wacht Salland, dat in punten gelijk staat met de studenten, maar een slechter doelsaldo heeft.

Heren, 3e klasse F: Almelo 1 – DHC Drienerlo 1: 6-3

Ook de heren speelden afgelopen weekend tegen de koploper en ook zij wisten niet te winnen, al was de marge wat kleiner. Komende week spelen de studenten thuis tegen de Graspiepers uit Drachten, dat drie plaatsen onder DHC staat.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Oene 1 – Drienerlo 1: 5-0

Een zware nederlaag voor de voetbaldames van Drienerlo, die tegenstander Oene ook op de ranglijst zien passeren. Komende week spelen de studentes wederom tegen een concurrent, dan is TVC’28 uit Tubbergen thuis de tegenstander.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Quick’20 1: 1-0

De heren van Drienerlo blijven hun goede vorm vasthouden. In de wedstrijd tegen topper Quick’20 won Drienerlo nipt en vindt het de aansluiting met de top. Drienerlo staat nu op slechts twee punten van de koppositie en mag komende week op bezoek bij nummer twaalf Kloosterhaar.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 - Ecare Apollo 8 3: 0-4 (16-25, 17-25, 18-25, 16-25)

De Harambee-dames maakten geen moment aanspraak op een punt in het duel met subtopper Ecare Apollo. De ploeg wist in zes wedstrijden slechts eenmaal te winnen en verloor voor de tweede keer op rij met 4-0. Komende week mogen de studentes zich revancheren, als ze op bezoek gaan bij hekkensluiter Kuipers Flevoll uit Fleringen.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 - Elite/Dynamo 1: 4-0 (25-14, 26-24, 25-16, 25-17)

De heren van Harambee gaat het momenteel een stuk beter af. De studenten wonnen voor de derde maal op rij met 4-0 en gaan ondanks een nederlaag in de openingswedstrijd momenteel zelfs aan kop. Komende week staat de topper uit tegen Time Out’75 op het programma.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: ZPC De Hof 2 – Piranha 1: 4-6

Piranha heeft de smaak te pakken in de tweede klasse en boekte in Goor alweer de vierde overwinning op rij. De waterpoloërs vinden zich na vijf wedstrijden comfortabel terug in de subtop en kunnen over twee weken tegen nummer twee VZ&PC zien waar ze qua niveau precies staan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.