Meer uitwisseling studenten met Australië

| Paul de Kuyper

Er komen meer uitwisselingen van UT-studenten naar Australische universiteiten en andersom. Collegevoorzitter Victor van der Chijs heeft hierover afgelopen week afspraken gemaakt met instellingen Down Under.

Photo by: Flickr.com | Marko Mikkonen

Een delegatie onder leiding van Van der Chijs bezocht vorige week universiteiten in Melbourne, Canberra en Adelaide. CTW-decaan Geert Dewulf bezocht bovendien instellingen in Sydney. Het bezoek was vooral gericht op het bekrachtigen van al bestaande samenwerkingen.

12 Erasmus+-beurzen

Met het Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) en de University of South Australia (UniSA) tekende de UT overeenkomsten voor (in eerste instantie) 12 Erasmus+-beurzen. Deze beurzen komen uit een mobiliteitsprogramma voor niet-Europese partnerinstellingen. Australische studenten en stafleden kunnen ze aanvragen voor een uitwisseling met de UT.

Ook met de University of New South Wales en met de University of Melbourne werkt de UT samen aan uitwisselingsprogramma’s. Volgens collegevoorzitter Van der Chijs willen veel UT-studenten graag een periode naar Australië, maar komen er nog weinig studenten voor terug naar de UT.

Dat moet evenwichtiger, willen zowel de Australische universiteiten als de UT profijt van de samenwerking hebben. ‘We kijken hoe we het voor Australische studenten aantrekkelijker kunnen maken om naar Nederland te komen', aldus Van der Chijs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.