Tweemaal NSK-brons voor tafeltennissers Thibats

| Paul de Kuyper , Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats waren dit weekend succesvol op het in eigen huis georganiseerde Nederlands Studentenkampioenschap. Studenten Christina Willecke en Trung Nguyen grepen allebei een bronzen medaille.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Met 19 deelnemers had UT-vereniging Thibats veruit de grootste afvaardiging op het NSK tafeltennis. De Enschedeërs waren in het sportcentrum op de campus gastheer voor het kampioenschap. In totaal deden er veertig spelers mee.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen wist Thibats beslag te leggen op de derde plaats. Trung Nguyen won in een veld van 28 deelnemers een bronzen medaille. Christina Willecke eindigde als derde van de 12 tafeltennissters.

De prestaties van Thibats zijn beter dan vorig jaar op de NSK. Toen deden er geen Enschedese dames mee en bij de heren reikten de UT’ers niet verder dan een vierde en een negende plaats.


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 4e divisie, afdeling 3: Flits B.C. 2 – D.B.V. DIOK 1: 2-6

DIOK weet ook haar vierde wedstrijd van de competitie winnend af te sluiten en blijft daarmee aan kop op de ranglijst. Komende week staat de belangrijke wedstrijd tegen nummer vier Denekamp op het programma. Vorige maand was DIOK nog met 5-3 te sterk voor Denekamp.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – Uitsmijters 2: 47-75

De Arriba-dames zijn tegen hun eerste nederlaag van de competitie opgelopen. Voor deze wedstrijd stonden de studentes nog in punten gelijk met hun tegenstander, de Uitsmijters, maar de Almelose ploeg bleek te sterk. Over twee weken neemt Arriba het op tegen de Peatminers, de huidige nummer drie.

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – Twente Buzzards 2: 105-74

Alweer de tweede overwinning van Arriba die eindigt in driedubbele cijfers en de vierde zege op rij. Het blijft daarmee op de tweede plaats staan. Over drie weken spelen de studenten pas weer, dan is stadsgenoot Amical de tegenstander.

Floorball

Heren, 1e divisie: Blue Falcons 1 Messed Up 1: 5-0

De koploper uit Delft bleek een paar maatjes te groot voor de studenten uit Enschede. Messed Up blijft door de nederlaag voorlopig in de middenmoot bivakkeren. Komende week spelen de studenten tegen het nog puntloze Hot Shots uit Nijmegen.

Handbal

Dames, 2e klasse A: De Tukkers 2 – Cabezota 1: 25-17

Cabezota is na drie wedstrijden nog steeds puntloos. Ook koploper De Tukkers bleek te sterk voor de UT-handbalsters. Komende week speelt Cabezota tegen middenmoter Avanti Wilskracht uit Glanerbrug.

Heren, 2e klasse A: Ha-STU 3 – Cabezota 1: 20-38

De heren van Cabezota zijn ook in hun tweede wedstrijd een maatje te groot voor hun tegenstander. Werd vorige week met 31 punten verschil gewonnen, ditmaal waren de UT’ers te sterk voor de studenten uit Nijmegen. Komende week spelen de heren tegen Zwolle, eveneens nog zonder puntverlies.

Hockey

Dames, 3e klasse F: DHC Drienerlo 1 – Epe 1: 1-0

Eindelijk de eerste overwinning voor de hockeysters van DHC, die voor deze wedstrijd slechts één punt uit vijf wedstrijden vergaarden. Door de zege verlaten de studentes de laatste plaats en stijgen ze naar de tiende plek op de ranglijst. Over twee weken mogen de hockeysters tegen koploper Apeldoorn proberen een vervolg aan dit resultaat te geven.

IJshockey

Heren, studentencompetitie: Slapping Studs 1 – Buccaneers Utrecht 1: 5-5

Een gelijkspel voor de Studs en het eerste punt in de competitie, na de ruime nederlaag in de openingswedstrijd tegen de Bulldogs uit Groningen (14-5). De UT-studenten spelen pas over een maand weer, als het op bezoek gaat bij de Icehawks uit Eindhoven.

Tennis

Gemengd, 1e klasse (najaar): T.C. Ludica 1 – T.C. Welgelegen 1: 4-1

Ludica heeft door de winst op rivaal Welgelegen de najaarscompetitie in de 1e klasse gewonnen. In de slotwedstrijd van de najaarscompetitie, bestaande uit vier teams, won het met duidelijke cijfers van de enige overgebleven concurrent.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – Bergentheim 1: 4-0

Er lijkt geen einde aan het succesverhaal van promovendus Drienerlo te komen. De UT-studentes wonnen dit weekend alweer hun vierde wedstrijd van de competitie en draaien vooralsnog eenvoudig mee in de subtop. Over twee weken gaan de dames op bezoek bij Oene, dat een punt onder Drienerlo staat.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – LZV/Kuypers Hair&Wellness: 8-2

Drienerlo blijft het vooralsnog uitstekend doen in de hoofdklasse. Dit keer moest de tegenstander uit Lichtenvoorde eraan geloven en met vijf zeges uit zes wedstrijden gaan de UT-studenten voorlopig aan de leiding in de competitie. Over twee weken spelen de zaalvoetballers tegen hekkensluiter Eibergen.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Medusa ’56 1 – Harambee 1: 3-2 (25-18, 15-25, 22-25, 27-25, 15-13)

Harambee leek na drie sets op weg naar de overwinning, maar verloor de volgende twee sets nipt en moest daardoor genoegen nemen met twee punten. Komende week spelen de volleybalsters weer, dan ontvangt de ploeg thuis subtopper Dynamo Tubbergen.

Heren, 3e divisie A: Vrivo 1 – Harambee 1: 0-4 (22-25, 18-25, 14-25, 26-28)

Wederom de maximale score voor Harambee. Ditmaal werd Vrivo uit Vriezenveen opzij gezet. Ondank een nederlaag in de openingswedstrijd draait Harambee voorlopig bovenin mee. Over twee weken spelen de volleyballers weer, dan is Elite/Dynamo uit Neede, dat voorlaatste staat, de tegenstander.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: EZC 4 – Piranha 1: 15-4

De competitieve rentree van de waterpolosters van Piranha is nog geen onverdeeld succes. Tegen EZC verloor Piranha voor de derde maal op rij. Over drie weken neemt Piranha het op tegen hekkensluiter De Dinkel uit Denekamp.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.