Acht miljoen beschikbaar voor start-ups

| Sandra Pool

Een nieuw investeringsfonds, het TechNano Fund, stelt acht miljoen euro beschikbaar voor investeringen in kansrijke start-ups in de high-tech en nanotechnologie.

Photo by: Foto Stock

Twentse ondernemers, private partijen en Participatiemaatschappij Oost Nederland (PPM Oost) zijn financierders van het fonds dat zich vooral richt op vroege fase investeringen. Het gaat om bedrijven op het gebied van high-tech, nano- en micro systeem-technologie, medische technologie, het Internet-of-Things (IOT) en robotica.

'Meer dan alleen geld'

‘Experts verwachten voor deze marktsegmenten de komende jaren een forse groei,’ zegt Marius Prins, directeur PPM Oost. ‘Voor startende ondernemers is het vaak lastig financiering te vinden.’ Het TechNano Fund meent daar een helpende hand te kunnen bieden. ‘Door de combinatie van ondernemerschap, kennis van investeren en gevoel voor technologie onderscheidt TechNano Fund zich van andere investeringsfondsen. Wij hebben door die driehoek participaties veel meer te bieden dan alleen geld.’

Het fondsmanagement denkt in ieder geval twaalf bedrijven vooruit te kunnen helpen bij de ontwikkeling van hun innovaties.

Geïnteresseerde start-ups kunnen terecht in The Gallery waar TechNano Fund kantoor houdt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.