Friemelen aan vlinderdasjes

| Sieme de Wolf

Een bowtie-workshop, want een vlinderdas strikken is een kunst op zich. Dat vonden ze ook bij studievereniging Scintilla (electrical engineering) die ter ere van haar 50-jarig bestaan de dresscode flink opschroeft. ‘Het blijft een gepriegel’.

‘En je weet dat je hem straks het hele lustrum gaat dragen!’ grapt Tim Broenink, organisator van het evenement. Zijn rode dasje, Scintilla’s kenmerkende kleur, hangt keurig om zijn nek. De lapjes stof worden uitgedeeld. Enthousiast stoeien de elektrisch ingenieurs met het rode lint.

Mooier dan die van thuis

Sommigen hebben voor de gelegenheid vast een wit overhemd aan. Bij de spiegel is het druk, daar kan je zien wat je doet. Maar achterin het workshoplokaal in Carré zit Willem Mulder (22). Als een van de eersten zit zijn das goed recht, dus neemt hij de tijd voor een selfie, om het resultaat te kijken. ‘Ik heb nog nooit een strikje om gehad. Het is een gepriegel, maar hij zit prima.’

De club helpt elkaar een handje. Erik de Wit (24) zou deze das zo omdoen naar het gala, mét date. ‘Hij is mooier dan die van thuis. Ik ben er blij mee. Jammer alleen, er zitten geen bloemetjes op.’ Het strikken viel ook Erik tegen. ‘Maar ik geef de hoop niet op. Ik ben geduldig’.

Collegestrik

Rowan de Vries (25), organisator van het evenement, helpt de gefrustreerde dasstrikkers. ‘Dit is een voorbereiding op de rest van het lustrum, dat ruim een maand duurt. We verwachten dat je er goed uit ziet. Ik doe ‘m misschien ook wel om tijdens mijn colleges.’ Uiteindelijk heeft bijna iedereen de das om, en Rowan is tevreden. Op naar het gala.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.