29% ontevreden over huisbaas in Twente

| Sandra Pool

Studenten in Enschede zijn ontevreden over hun huisbaas. Met 29 procent is dat het hoogste percentage in vergelijking met andere universiteitssteden.

Photo by: Arjan Reef

Daarnaast zijn de kamers in Twente het goedkoopste in vergelijking met andere steden en is luxe de trend. Dit zijn enkele resultaten uit het onderzoek van Yournalism, een platform voor onderzoeksjournalistiek op basis van crowdfunding. In opdracht van elf universiteits- en hogeschoolbladen, waaronder UT Nieuws, onderzocht Yournalism onder meer hoe het gesteld is met studentenkamers, de brandveiligheid, de huurprijzen en huisbazen.

Ruim negenhonderd studenten vulden de vragenlijst in. Twente leverde met 185 de meeste respondenten. Opvallend is dat 29% van de Enschedese studenten ontevreden is met de huisbaas. De brandveiligheid is volgens de respondenten niet overal even zeker. Maar liefst 31% denkt dat de woning niet veilig is bij brand. Dit is een redelijk gemiddeld percentage in vergelijking met de andere steden.

Dat Enschede de goedkoopste kamers heeft, is niets nieuws onder de zon. Gemiddeld betalen studenten in Enschede voor een kamer 290 euro per maand. Ter vergelijking: In Amsterdam tel je al gauw 490 euro neer en in Utrecht zo’n 390 euro.

In UT Nieuws Magazine van september, dat morgen in de schappen ligt, meer over studentenkamers en het onderzoek. Drie UT-studenten doen eveneens hun verhaal over het op kamers gaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.