Eerste ontvangers Holland Scholarships in Nederland

| Rense Kuipers

De eerste internationale studenten die het nieuwe ‘Holland Scholarship’ ontvangen zijn aangekomen op Nederlandse bodem. In totaal gaan er zes daarvan met een beurs van 5000 euro op zak aan de UT studeren.

Minister Bussemaker deelde maandag de eerste veertig beurzen uit bij een ontbijt op Schiphol. Deze Holland Scholarships zijn bedoeld voor talentvolle studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Een van de aanwezigen was Ezgi Ispirogullari (op de foto) uit Turkije. Zij gaat een master chemical engineering volgen aan de UT.

Tegemoetkoming

Naast Ezgi komen ook studenten uit Macedonië, Indië, Indonesië, China en Brazilië aan de UT studeren, die gebruik maken van de scholarship, die de kosten niet dekken, maar wel een tegemoetkoming vormt, zei Bussemaker in december.

Andersom bieden de beurzen mogelijkheden voor Nederlandse studenten die de omgekeerde weg willen bewandelen. Van UT-studenten die buiten de EER willen studeren, honoreert het International Office dertien verzoeken. Zij krijgen 1250 euro beschikbaar en vliegen onder andere uit naar Nicaragua, China, Australië en de Verenigde Staten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.