Stroopwafels en drop bij start Master Kick-In

| Rense Kuipers , Sieme de Wolf

De Master Kick-In ging maandagochtend van start. In totaal doen er 402 deelnemers mee, volgens de organisatie ‘boven verwachting’ en meer dan vorig jaar. De Master Kick-In duurt – net als de Bachelor Kick-In – tot donderdag.

Internationale masterstudenten krijgen nog tot het eind van de middag bij de Formality Market in de Bastille een warme ontvangst, uitleg over verschillende diensten en informatie over alles wat ze willen weten. Om letterlijk de Nederlandse sfeer te proeven, staan stroopwafels en drop klaar.

‘Heel bijzonder’

Een van die studenten is Ameyr (22, master electrical engineering). Hoewel hij tot nu toe goed de weg kan vinden op de UT, wil hij zich graag nog beter informeren. ‘Ik heb een geweldige mentor, die me alles liet zien. Ook fantastisch dat ik werd opgehaald van het vliegveld toen ik in Nederland arriveerde. Ik ben op de Formality Market voor extra informatie over de zorg en begeleiding.’ Ameyr kijkt uit naar zijn studie, nadat vrienden hem hadden aangeraden hier een studie te gaan volgen.

Kristijan Korać (22) gaat een master human media interaction volgen en heeft grote verwachtingen van zijn studie aan de UT. ‘Het lijkt me een goed georganiseerde universiteit voor zowel studeren als feesten.’ Hij is nu al onder de indruk van de introductie. ‘Ik vind het erg leuk dat het wordt georganiseerd door studenten. Heel bijzonder.’

Kennismaking

Naast de Formality Market staan er genoeg andere activiteiten op het programma voor de aanstaande masterstudenten. Onder andere een pubquiz in de Acasatent (vanavond), een kroegentocht en een kennismaking met de campus staan ze te wachten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.