Feesten met maatje XXL

| Sandra Pool

Op de Boulevard voor gebouw de Vrijhof liggen deze ochtend her en der wat lege blikjes bier en plastic glazen. Ze vormen de sporen van het feestgedruis van gisteravond op de campus.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De Kick-In-commissie had voor de nieuwkomers een gevarieerd feestaanbod in elkaar gedraaid en kondigde het programma aan als 'feesten met maatje XXL'.

ZPV Piranha toverde het buitenbad volledig om tot een openlucht feestlocatie, inclusief cocktailbar in het water. Het aardige zomerweer lokte menig student naar de poolparty om te feesten. De Vestingbar nam het slot van de avond op de tweede Kick-In-dag voor zijn rekening. In het Atrium van de Bastille was een heuse schuimparty en werd er gefeest tot in de late uurtjes.

Open class

Nu de rust op de campus weer is teruggekeerd, maken de cultuurverenigingen van de UT zich op voor het cultuurfestival van deze middag om zich te presenteren aan de nieuwe studenten. In het openluchttheater is een open class. Bob Maclaren, bekend van Discovery Channel en Comedy Central, vertelt vanaf twaalf uur over cultuurverschillen en de eigenaardigheden van Nederland.

Bestorming

Wie al weer toe is aan wat actie, kan zich uitleven bij de bestorming van de Bastille. Vannaf drie uur mogen de nuldejaars een poging wagen om het gebouw te bestormen. Een ware klassieker in het introductieprogramma. Met stormbanen, luchtkussen, modder en water belooft dit weer een fraai spektakel te worden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.