Exploitant en belegger voor Hogekamp

| Paul de Kuyper

Er lijkt weer vaart te zitten in de projectontwikkeling van gebouw Hogekamp. Met een exploitant en investeerder moeten voor het eind van 2015 afspraken zijn gemaakt over studentenkamers en nieuwbouw van hotel Drienerburght.

Photo by: Arjan Reef

De ontwikkeling van Hogekamp lag lange tijd stil omdat de beoogde exploitant van een studentenhotel, City Living, afhaakte omdat hij niet aan de wensen van de UT kon voldoen. Daarom stelt de UT nu zelf een programma van eisen op.

De UT geeft projectontwikkelaar Van Wijnen tot eind 2015 de tijd aan de hand van die eisen een verbouw- en financieringsplan te maken voor de Hogekamp. Lukt dat niet, dan kan de universiteit met andere partijen in zee gaan, zegt Joyce Berger. Zij is directeur FEZ van de UT en directeur van De Hogekamp BV.

Ruim 200 kamers

Beleidsdirecteur vastgoed Marien Florijn – verantwoordelijk voor het programma van eisen – verwacht dat de UT dit najaar inderdaad afspraken maakt met Van Wijnen. Er is inmiddels een geïnteresseerde investeerder gevonden die het gebouw mogelijk wil kopen, evenals een exploitant die de studentenkamers zal gaan verhuren.

De precieze invulling van Hogekamp ligt nog niet vast, maar Florijn voorziet dat er ruim 200 studentenkamers komen voor internationale studenten. Ook is al duidelijk dat Hotel Drienerburght er tachtig hotelkamers krijgt, waarvan vijf à tien luxe vip-rooms. Daarnaast komen er conferentiezalen in het complex.

Opening halverwege 2017

Wie de beoogde exploitant voor de studentenkamers is, maken Berger en Florijn nog niet bekend. Het hotelgedeelte zal geëxploiteerd worden door de Drienerburght.

Florijn schat in dat de herontwikkeling van Hogekamp een tot anderhalf jaar in beslag zal nemen. Als de UT er inderdaad met alle partijen (Van Wijnen, exploitant en investeerder) voor eind 2015 uitkomt, dan kan de verbouw medio 2017 in gebruik worden genomen.


Lees meer over de toekomst van Hotel Drienerburght in UT Nieuws Magazine van juli. Dit nummer verschijnt donderdag 2 juli.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.