Zorgen om nieuwe dienst Campus

| Maaike Platvoet

De Uraad adviseerde het college van bestuur vanmorgen om de samenvoeging van het Facilitair Bedrijf en de Eenheid Campus te heroverwegen. De mondelinge reactie van het CvB nam nog geen zorgen weg over deze fusie.

Het college van bestuur zal daarom alsnog met een schriftelijke reactie moeten komen. Woordvoerder Herman Poorthuis: ‘De Uraad vindt het vreemd dat een verkenningsopdracht als uitkomst de samenvoeging van - minstens - FB en EC moest hebben, en dat er nu op basis van die beperkte verkenning zonder advies te vragen aan de medezeggenschap al een plan van aanpak voor die samenvoeging moet worden gemaakt. Inhoudelijk denken we dat de twee eenheden niet goed bij elkaar passen en dat de doelstelling om de campus te verlevendigen niet goed gewaarborgd is door binnen die nieuwe dienst één persoon verantwoordelijk te maken voor dat doel.'

Plan van aanpak

Daarbij vindt de Uraad het opvallend dat zij zo lang mogelijk buiten de besluitvorming in dit verkenningsproces zijn gehouden.

Het college van bestuur gaf aan niet op het ongevraagde advies verder in te willen gaan, omdat er een plan van aanpak in de maak is. ‘Met dit mandaat zal de campusontwikkeling daadwerkelijk worden ingezet’, aldus collegelid Kees van Ast.

Er is nu toegezegd dat er een schriftelijke reactie van het CvB komt op het ongevraagde advies van de Uraad.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.