‘Nu nog de laatste puntjes op de i zetten’

| Rense Kuipers

UT-spin-off Athom heeft inmiddels ruim een miljoen aan investeringen binnen. Met dit geld willen ze de Homey, ‘de met spraak aangestuurde alleskunner in huis’, naar de markt brengen.

De Homey moet volgens Stefan Witkamp, oud-UT-student en mede-oprichter van Athom, na deze zomer in de winkels verkrijgbaar zijn. ‘We zijn nu bezig met het opzetten van de productie, zodat we kunnen voldoen aan de vraag van de mensen die ons hebben gesteund via Kickstarter en de mensen die pre-orders geplaatst hebben.’

De productie komt terecht bij Twentse bedrijven, volgens Witkamp een heel bewuste keuze vanwege de korte lijntjes en om goed kwaliteitscontrole uit te voeren. Naast de productie gebruikt Athom een deel van de investeringen voor marketingdoeleinden.

Productiecapaciteit

‘We moeten nu met de software de puntjes op de i zetten en zorgen dat we genoeg productiecapaciteit hebben om de Homey op de markt te brengen’, aldus Witkamp.

De Homey kan door verschillende verbindingen, waaronder Wi-Fi, Bluetooth, zigbee en z-wave, allerlei soorten domotica aansturen. De spraakgestuurde afstandsbediening moet voor zo’n 300 euro in de Nederlandse winkels komen te liggen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.