Dertigste Van Damme-beurs voor Dang Anh Nguyet

| Paul de Kuyper

De Vietnamese ITC-alumnus Dang Anh Nguyet krijgt dinsdagmiddag na de Innovatielezing de Marina van Damme-beurs. Haar 29 voorgangers zijn bezig een netwerk van winnaressen op te zetten.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De Marina van Damme-beurs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ambitieuze UT-alumna die het geld (9000 euro) wil inzetten voor haar professionele ontwikkeling.

Dang Anh Nguyet studeerde in 2012 af bij Geo-information science and Earth observation aan de faculteit ITC. Nu werkt ze bij het Asian Institute of Technology in Thailand waar ze onderzoek doet naar impact van veranderend grondgebruik op het ecosysteem.

Met het geld van de Van Damme-beurs wil ze haar kennis overdragen aan lokale bestuurders in haar vaderland Vietnam.

Netwerk van winnaressen

Nguyet is de dertigste vrouw die een Van Damme-beurs krijgt. De prijs, vernoemd naar en beschikbaar gesteld door de eerste vrouwelijke ingenieur die aan de Technische Hogeschool Twente promoveerde, is dertien keer uitgereikt aan de UT. Van Damme schenkt haar beurzen ook aan Delft en Eindhoven.

De 29 voorgangers van Nguyet zijn bezig een vereniging op te richten die het netwerk van Van Damme-winnaressen levend moet houden. Nu al wordt veel kennis en ervaring uitgewisseld. Met de nieuwe verenigingen willen de laureaten proberen dat netwerk én de positie van vrouwen te versterken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.