B&A en ICTS samen in nieuwe dienst LIS

| Paul de Kuyper

De diensten Bibliotheek & Archief (B&A) en ICT-servicecentrum (ICTS) vormen vanaf 1 januari 2016 een nieuwe dienst met de naam Library & Information Services (LIS).

Volgens het college van bestuur is er geen sprake van een reorganisatie, maar worden twee delen van de organisatie samengebracht onder een naam, en met een directeur.

Een werkgroep bestaand uit Kees Aarts (wetenschappelijk directeur IGS), Marjolein Drent (interim-hoofd B&A)en Jan Laurens Lasonder (directeur ICTS) heeft het college over het samenvoegen van beide diensten geadviseerd.

De werkgroep kwam tot de conclusie dat samenvoegen van B&A en ICTS meerwaarde biedt voor onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. De nieuwe dienst LIS zal een belangrijke rol spelen bij de verdere digitalisering van de UT en het implementeren van nieuwe ICT-toepassingen in bijvoorbeeld het onderwijs.

Niet samen met CES

De universiteitsraad opperde woensdagochtend nog dat B&A en ICTS ook raakvlakken hebben met de dienst Centre for Educational Support (CES) en dat het daarom wijs zou zijn te wachten met een samenvoeging totdat ook andere varianten zijn onderzocht.

Het college gaf aan hierin niets te zien. CES heeft volgens collegelid Kees van Ast net een eigen, sterke positie verworven en heeft goed contact met de opleidingen. Daar moet je nu niets aan veranderen, vindt hij.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.