UT of Tomorrow

| Marly Bergen

De ‘UT of Tomorrow’ is de speciale denktank voor medewerkers van de UT. Medewerkers konden zich voor deze editie aanmelden om na te denken over de invloed van nieuwe technologieën in het onderwijs.

Het verschil zit in de cases, waar studenten per groep aan een andere casus werken, houden de medewerkers zich bezig met één casus in het kader van Vision 2020. Ook dingen de medewerkers niet mee naar de hoofdprijs van 4000 euro.

Veranderingen door technologie

Vorig jaar kwamen uit een soortgelijke denktank ideeën als Classroom of the future, het Designlab en CuriousU. Nu werd gevraagd om na te denken hoe technologische veranderingen het onderwijs en de campus de komende jaren gaan beïnvloeden.

Studenten hard aan de slag

De studenten zijn ondertussen ook nog druk met het uitwerken van hun concepten. Zo is de groep ‘Onmeunige ontwikkeling’ bezig met de casus van Thales over drones. ‘We hebben wel veel ideeën maar het is moeilijk om origineel te zijn’, vertelt een teamlid. Ondertussen komt Art Rooijakkers het podium op om te vertellen dat de pitch die de studenten in elkaar moeten zetten niet langer mag zijn dan twee minuten. Dat verhoogt de druk natuurlijk.

Vanavond om 18:00 uur is het laatste inlevermoment van de dag. Dan worden de definitieve casussen beoordeeld door de jury.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.