Tafeltennissers Thibats kampioen

| Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats zijn het eerste kampioensteam van de Universiteit Twente dit seizoen. Nadat de ploeg de afgelopen weken enkele belangrijke overwinningen boekte, wisten de heren dat het binnenslaan van twee punten genoeg is voor de titel. In die opzet slaagden de studenten ruimschoots: bij tegenstander Smash 2000 werd het 5-5.

De heren tafeltennissers waren in het najaar nog tweede geworden. Na de winter bleken zij een klasse apart in de eerst klasse D. Er werd maar eenmaal verloren en het gelijkspel tegen Smash 2000 was pas de eerste puntendeling van de UT-ploeg.

Verheugd

Speler Trung Nguyen van Thibats is zeer verheugd met het kampioenschap. ‘We waren erg zelfverzekerd dat we kampioen zouden worden. De fles champagne was al gehaald, het gehele team was mee.’ Toch ging het in de wedstrijd zelf niet helemaal zoals gehoopt. Onder andere door een onverwachts verlies in de tweede partij keek Thibats opeens tegen een 3-1 achterstand aan. In de vijfde partij sloeg Nguyen dan toch het verlossende punt binnen, waarna de champagne werd ontkurkt. De overige partijen werden nog wel gespeeld, maar telden enkel voor de statistieken.

Promotieklasse

Komend seizoen komt de ploeg uit in de promotieklasse. Een uitdaging, aldus Nguyen: ‘Het is nog even afwachten of Joris de Graaf bij ons blijft. Martijn Heemskerk sluit volgend seizoen bij ons aan en heeft in de jeugd nog op landelijk niveau gespeeld. We hopen ons komend seizoen te handhaven.’

Foto: Trung, Joris, Derek en Menno. Thibats 5 behaalde ook het kampioenschap.

Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Uitsmijters 2 – DBV Arriba 1: 57-49

De dames van Arriba wisten hun slotwedstrijd niet te winnen. Er stond niks meer op het spel en sluiten met de nederlaag de competitie in de middenmoot af.

Hockey

Heren, 3e klasse F: DHC Drienerlo 1 – Twente 1: 4-4

In het duel tussen twee middenmoters bleek geen van beiden teams in staat de volle buit te pakken. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het uiteindelijk 4-4, een resultaat waar beide ploegen niet veel mee opschieten.

Korfbal

Veld, Poule 3F: Vakgericht 1 – Ons Clubje 1: 15-9

Een mooie overwinning voor de dames en heren van Vakgericht, die door de overwinning afstand nemen van de degradatiezone en momenteel in de middenmoot bivakkeren.

Voetbal (veld)

Dames, 4e klasse 3: Drienerlo 1 – Marienberg 1: 1-0

Een zeer belangrijke overwinning voor de dames van Drienerlo in de strijd om het kampioenschap. Concurrent Marienberg werd in een spannende wedstrijd uiteindelijk door een benutte penalty nipt verslagen. Drienerlo heeft nog vijf inhaalwedstrijden te goed, maar staat inmiddels 7 verliespunten voor op de rivaal.

Heren, 3e klasse D: Voorwaarts 1 – Drienerlo 1: 3-3

De heren slaagden er niet in de uitwedstrijd bij medesubtopper Voorwaarts te winnen. Een doelpunt van de thuisploeg vlak voor tijd leek voor een nederlaag te zorgen, maar de gelijkmaker van Drienerlo direct daarna zorgde voor de puntendeling.

Volleybal

Dames, promotieklasse A: Harambee 1 – Krekkers 3: 3-2 (25-23, 22-25, 25-11, 23-25, 15-7)

In een thriller van jewelste hebben de dames van Harambee uiteindelijk op knappe wijze de overwinning gepakt tegen middenmoter Krekkers. Door de overwinning ontloopt de ploeg de promotie/degradatiewedstrijden en speelt het ook komend seizoen in de promotieklasse. Wel neemt de ploeg afscheid van een flink aantal speelsters en wordt het komend jaar wederom een uitdaging te overleven.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Ecare Apollo 8 2: 1-3 (21-25, 14-25, 25-12, 21-25)

Een vervelende nederlaag tegen het lager gerangschikte Ecare Apollo. Een opleving in de derde set kwam uiteindelijk te laat en kon niet worden doorgezet.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: ZPC De Hof 2 – Piranha 1: 6-8

Een prettig einde voor de waterpoloërs van Piranha in een wisselvallig seizoen. Door de overwinning eindigt de ploeg hoogstwaarschijnlijk op de vierde plek, waardoor het komend seizoen wederom in de 2e klasse zal spelen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.