Verkiezing techniekstudent van het jaar

| Rubina Oliana

De derde editie van de verkiezing techniekstudent van het jaar, op 12 mei, kent een nieuwe opzet. Deelnemers werken aan de case rondom het thema duurzaamheid op de campus.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De eerste ronde, bestaande uit een 'technische IQ-test', is open voor alle techniekstudenten van de Universiteit Twente en hogeschool Saxion. In plaats van voorinschrijvingen en -selecties is enkel een aanmelding vereist. De tweede ronde omvat een cases over duurzaamheid. De beste case wint vierhonderd euro. De winnaar van beide rondes ontvangt een geldprijs, een weekend lang een volgetankte auto en mag zichzelf techniekstudent van het jaar noemen.

Duurzame campus

Het doel van de case is om ideeën te genereren voor meer duurzaamheid op de campus. Op de website staat dat de focus op een 'groene campus' voortkomt uit het streven van de UT om een voorloper te zijn in het duurzaam ondernemen.

Meedoen

Ingezonden cases moeten zich richten op een van de drie voorgestelde thema’s, te weten beleid, energie en leefbaarheid. Een jury kijkt bij de beoordeling onder andere naar creativiteit en vooral realisme. De universiteit hecht groot belang bij ideeën die in de korte termijn kunnen worden toegepast, aldus de website.

Insturen kan tot en met 11 mei via de website. De verkiezing is op dinsdag 12 mei vanaf 18:00 uur in de Vrijhof. KIVI en Studium Generale organiseren de verkiezing.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.