Ludica herstelt zich van matige competitiestart

| Peter Wolbers

De Mix 1-ploeg van T.C. Ludica deed zondag aan klantenbinding door in een vermakelijke strijd tegen V.T.P. Vorden uiteindelijk nipt te winnen. Mede door het winnen van beide gemengd dubbels zegevierden de tennissers met 5-3.

De Mix 1 van Ludica begon vorige week aan de voorjaarscompetitie en kende een niet al te fijne start. Uit bij T.V. Het Wooldrik werd er met 6-2 verloren, waardoor het direct op de een-na-laatste plaats kwam te staan.

In de eerste thuiswedstrijd van het voorjaar diende de ploeg dus wat goed te maken. Dat lukte ook, al diende er hard voor de overwinning gestreden te worden. Evelien Bruningmeyer won haar enkelpartij en zette daarmee het eerste punt voor Ludica op het bord. Janna Ruisch kon dat resultaat helaas niet kopiëren en moest haar meerdere erkennen in de speelster uit Vorden.

Gelijke tussenstand

In de herenenkels rekende Stef Kleinluchtenbeld in twee sets met zijn tegenstander af, terwijl Daniël Veger in een spannende partij net tekort kwam voor de overwinning.

Met de enkelpartijen gespeeld en een gelijke tussenstand, stond vast dat de dubbels de beslissing zouden brengen. Janna Ruisch en Claire van der Riet konden een set lang goed mee met de tegenstander, maar na het verlies van de eerste set konden de studentes het tempo in de tweede set niet meer bijbenen.

Daniël Veger en Wouter van Tongeren ging het in de herendubbel beter af. Na een moeizame start kwamen de heren beter in hun spel en trokken ze uiteindelijk in twee sets aan het langste eind.

Zwaarbevochten mix

Met nog steeds een gelijke stand op het bord, ging het uiteindelijk in de gemengd dubbels om de overwinning van de dag. Nadat Wouter van Tongeren en Evelien Bruningmeyer in twee sets ruim te sterk bleken voor hun tegenstanders en daarmee minstens een gelijkspel hadden veilig gesteld, was het aan Stef Kleinluchtenbeld en Claire van der Riet om de overwinning binnen te slaan.

In een zeer zwaarbevochten wedstrijd slaagden de twee in die opzet. In de tweede set werd een break achterstand goed gemaakt om uiteindelijk de wedstrijd en de dagzege nipt binnen te slepen.

Meer spannende wedstrijden

Aanvoerster JannaRuisch was uiteraard blij met de overwinning. ‘Ik denk dat vandaag het hele team goed was. Ik verloor helaas mijn beiden partijen, maar de teamprestatie maakte dat vandaag goed.’

Ludica begon slecht aan het voorjaar door de eerste speelronde met 6-2 te verliezen. Toch zegt dat niet alles, aldus Ruisch: ‘De meeste wedstrijden waren spannend. Het had zomaar 4-4 kunnen zijn.’

Met een zege en een verlies, valt er nog niet veel te zeggen over de kansen van Ludica. ‘Ik denk dat we net zoals vandaag nog meer spannende wedstrijden zullen spelen deze competitie.’

Overige sportuitslagen

Hockey

Dames, 3e klasse F: Zevenaar 1 – DHC Drienerlo 1: 3-1

Een vervelende nederlaag voor de hockeydames van DHC. Tegenstander Zevenaar was eerder in het seizoen nog verslagen door de studentes, maar bleek ditmaal te sterk. Door de nederlaag is het gat met de middenmoot vrijwel onoverbrugbaar en moet de ploeg zich voor het restant van de competitie focussen op het ontwijken van degradatie.

Heren, 3e klasse F: Bully 1 – DHC Drienerlo 1: 7-1

Koploper Bully was dit seizoen nog zonder puntverlies en tegen DHC kwam daar geen verandering in. De heren van DHC bleken niet opgewassen tegen de toekomstig kampioen en blijven voorlopig in de middenmoot bivakkeren.

Tafeltennis

1e klasse D: Thibats 1 – Blauw-Wit 4: 8-2

De titel is voor de tafeltennissers van Thibats bijna binnen. Na de ruime overwinning tegen het matige Blauw-Wit heeft de ploeg volgende week aan drie winstpartijen genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Tegen hekkensluiter Smash 2000 moet dat geen onoverkoombare uitdaging zijn.

Tennis

Heren, 3e klasse: Z.L.T.B. 2 – Ludica 1: 4-2

Heren 1 van Ludica bleek ook in zijn tweede competitiewedstrijd niet in staat de zege te grijpen. Beter dan vorige week (0-6) ging het wel, maar de Zwolse tegenstander bleek toch te sterk.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Oranje Nassau 1: 3-2

Een nipte zege voor de voetballers van Drienerlo, dat daardoor mee blijft doen om de bovenste plekken. Dinsdag komt koploper De Esch op bezoek, dat bij winst kampioen zal worden. Mocht Drienerlo winnen, dan behoudt het zicht op de tweede plek.

Dames, 4e klasse 3: Lemele/Lemelerveld 1 – Drienerlo 1: 0-4

De dames van Drienerlo blijven het uitstekend doen in de competitie. Door de zege en het onverwachtse verlies van concurrent Mariënberg staat het in verliespunten nu 4 punten los van de concurrentie. De ploeg heeft nog vier inhaalwedstrijden te goed.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – ESA 2: 7-3

Een spectaculaire zege voor de zaalvoetballers van Drienerlo tegen kampioen ESA. Door de overwinning is de tweede plek en de periodetitel zo goed als zeker en kan het zich opmaken voor de play-offs voor promotie.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Rivo Rijssen 2 – Harambee 1: 3-1 (18-25, 25-22, 25-21, 25-20)

Een jammerlijke nederlaag voor de dames van Harambee tegen concurrent Rivo Rijssen. Bij winst hadden de studentes afstand kunnen nemen van de onderste plekken, maar door het verlies is het verschil met de onderste teams weer kleiner geworden.

Heren, 3e divisie A: BVC ’73 1 – Harambee 1: 1-3 (24-26, 18-25, 25-22, 17-25)

Net als vorige week namen de heren van Harambee het op tegen nummer twee BVC ’73. In tegenstelling tot vorige week werd er ditmaal wel gewonnen. Mede door het winnen van de spannende 1e set trokken de studenten aan het langste eind en behoudt de ploeg zijn positie in de subtop.