Boomerangs werpen met Solar Team Twente

| Marly Bergen

Met de verkoop van boomerangs en een wereldrecordpoging boomerangs werpen, probeert Solar Team Twente geld in te zamelen voor de nieuwe zonneauto.

Photo by: Rikkert Harink

‘We wilden een Australisch tintje geven aan onze actie en daar past een boomerang goed bij’, zegt Justine Wolters van het team.

Aankomende zondag 12 april begint de verkoop van boomerangs op de Hulsbeekdag in Oldenzaal. Wie er eentje voor vijftien euro heeft bemachtigd, kan zijn of haar worp met een foto of video uploaden via Instagram of Facebook onder vermelding van #boomerangchallenge. De origineelste foto’s en video’s maken kans op prijzen, zoals kaarten voor FC Twente, poppodium Atak en Metropool, een introductieduik bij DiveWorld en bioscoopkaarten.

Uploaden van je foto of video kan tot vrijdag 26 juni. Op deze dag organiseert Solar Team Twente op het vliegveld een poging om het wereldrecord boomerangs werpen te verbreken. ‘Er is nog een wereldrecord’, zegt Wolters. ‘Onze aanvraag ligt bij het Guiness World Records.

Op http://www.steunutwente.nl/ kunnen mensen terecht voor de boomerangs, maar ook voor een reverssspeldje of een 3D-geprinte zonneauto.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.