University College Twente lanceert website over lymeziekte

| Marly Bergen

Wetenschappelijke informatie in een begrijpelijk jasje steken. Dat is het idee achter de nieuwe website over de ziekte van Lyme waar studenten van het University College Twente (ATLAS) een half jaar aan werkten. Vanmiddag presenteerden zij de site in het Design Lab in The Gallery.

‘Vanuit ATLAS kregen we de opdracht om een oplossing te bedenken voor een bepaald probleem. Omdat ons onderwerp, de ziekte van Lyme, zo groot en moeilijk was, bedachten we eerst een medium waarmee we de informatie bij elkaar konden krijgen en verbinden. Vandaar deze website,’ vertellen Anne Sietsma en Chris van Kampen, studenten van University College of Twente.

Uitdagend semesterproject

Al scrollend door de site laten Van Kampen en Sietsma zien wat er allemaal mogelijk is. ‘Hier kun je bijvoorbeeld verschillende gebieden in Nederland met elkaar vergelijken qua tekenbeten.’ De website is voornamelijk nu nog voor intern gebruik. Uiteindelijk is het doel om het voor het brede publiek toegankelijk te maken, maar daar zitten nog wat haken en ogen aan vertellen de studenten.

23 studenten, één website

‘Het was een lastige opdracht’ vertelt Van Kampen. ‘Het is erg complex en alles heeft met elkaar te maken.’ Sietsma vult nog aan: ‘Wat ik persoonlijk moeilijk vond, is dat de structuur waarin we als groep moesten functioneren helemaal aan ons over werd gelaten. We zijn met 23 medestudenten in ons jaar en we werden zo het diepe in gegooid. Dat bleek nog best een uitdaging met zoveel mensen.’

Het is nog niet bekend wanneer de website openbaar toegankelijk wordt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.