Thibats heeft kampioenschap binnen handbereik

| Peter Wolbers

Door een klinkende 1-9 zege bij het Enschedese ENTAC hebben de tafeltennissers van Thibats een reuzenstap richting de titel in de 1e klasse gezet. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg een ruime voorsprong op achtervolger Vitesse ’35.

Stadsgenoot ENTAC had het Thibats begin februari nog moeilijk gemaakt, maar was dit weekend uiteindelijk niet opgewassen tegen de in goede vorm verkerende studenten. De afgelopen twee weken won Thibats ruim van concurrenten Twekkelerveld en Vitesse ’35 en nam het daarmee een klein voorschot op de titel. Bij winst tegen de laatste overgebleven concurrent ENTAC zou het kampioenschap wel heel dichtbij komen.

Ondanks die kennis begonnen de studenten niet overtuigend aan het duel. Hoewel Derek Rodink en Trung Nguyen beiden een punt binnensloegen, waren beiden spelers duidelijk niet tevreden over het spel. Joris de Graaf rekende wel vlot af met zijn opponent, met als resultaat een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord.

De enige dubbel van de avond werd echter onverwachts verloren door Nguyen en De Graaf, waardoor de wedstrijd nog niet gestreden bleek. In een zeer spannende wedstrijd van Rodink trok deze uiteindelijk nipt aan het langste eind, waarna ook de volgende vier wedstrijden in het voordeel van de studenten werden beslist. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Nguyen, die in een prachtige partij uiteindelijk na vijf games als winnaar uit de strijd kwam. Door de ruime overwinning en de iets kleinere zege van concurrent Vitesse ’35, loopt de ploeg een punt uit op de rivaal.

Voorzichtig

Ondanks de grote overwinning blijven de Thibatanen voorzichtig over het mogelijke kampioenschap. ‘We staan er goed voor en normaal gesproken moet het lukken, maar het kan altijd nog verspeeld worden’, zegt Rodink. Toch ziet hij het positief in: ‘Wij moeten nog tegen de twee laagst genoteerde teams en onze concurrenten spelen nog een keer tegen elkaar. Het programma is dus gunstig.’

Een duidelijke verklaring voor de goede prestaties is er volgens het team niet: ‘Waarom het nu zo goed gaat is moeilijk vast te stellen. Het teamgevoel is wel heel goed en we kennen de tegenstanders inmiddels ook beter’, aldus Rodink. Mocht de titel gepakt worden, dan speelt de ploeg volgend seizoen in de promotieklasse. Ook daar zien de studenten kansen: ‘We denken dat handhaving wel een goed, reëel doel is.’


Overige sportresultaten:

Basketbal

Heren, 1e klasse B: Twente Buzzards 2 – DBV Arriba 1: 52-58

Een belangrijke zege tegen laagvlieger Twente Buzzards. Door de overwinning neemt de ploeg de tweede plaats over van The Jugglers, dat ruim verloor van de nieuwe kampioen de Uitsmijters. Volgende week strijdt het team in een direct duel om de tweede plek met The Jugglers.

Voetbal

Heren, 3e klasse D: PW 1 – Drienerlo 1: 2-2

Een treffer in blessuretijd zorgde voor een domper bij de UT-studenten van Drienerlo. Ondanks een snelle 0-2 voorsprong, liet de ploeg tegenstander PW terug in de wedstrijd komen. Door het gelijkspel blijft de ploeg op de 7e plaats staan, al kan de ploeg met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg stijgen naar de derde plek.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – BVC ’73 1: 1-3 (25-14, 23-25, 26-28, 21-25)

De heren van Harambee hebben net niet weten te stunten tegen nummer twee BVC ’73. Ondanks een ruime overwinning in de eerste set kon de ploeg niet doordrukken en werd drie keer op rij de set nipt verloren.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.