Keuzegids: UT-masters vlak achter Eindhoven

| Rense Kuipers

Twee UT-masters zijn volgens de Keuzegids Masters 2015 topopleidingen. Het gaat om technical medicine (78 punten, zelfde als vorig jaar) en geo-information science and earth observation (80). Daar staan twee onvoldoendes tegenover: business administration (52) en health sciences (50). Bij health sciences werd vooral de praktijkgerichtheid slecht beoordeeld.

In de Keuzegids krijgen de masteropleidingen van de UT een gemiddelde score van 63,5 punten. De TU Eindhoven is de beste technische universiteit voor masteropleidingen met 64,5 punten.

De Keuzegids geeft opleidingen beoordelingen tussen de 20 en 100 punten. De waarderingen in de gids zijn gebaseerd op studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête en deskundigenoordelen uit de zesjaarlijkse opleidingsaccreditaties. De beste masterstudies van Nederland zijn bijna allemaal klein, met gemiddeld zo’n vijftig tot zestig studenten per jaar, valt de Keuzegids op.

In totaal zijn 28 masteropleidingen van de UT beoordeeld, met als gemiddelde score 63,5. Landelijk gezien staat de UT daarmee op een gedeelde zesde plaats. De Open Universiteit, die alleen afstandsonderwijs aanbiedt, voert de lijst aan met 71,5 punten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.