Hockeyvrouwen verliezen van concurrent Zutphen

| Peter Wolbers

In de eerste thuiswedstrijd van 2015 hebben de hockeydames van DHC Drienerlo een teleurstellende nederlaag geleden. Zondagmiddag bleken de studentes niet opgewassen tegen MHC Zutphen: 0-2.

Photo by: Picasa

Het is vooralsnog een moeizaam seizoen voor de dames van DHC Drienerlo. In de eerste seizoenshelft werden maar drie van de tien wedstrijden gewonnen, met een achtste plaats als gevolg.

Bij de hervatting van de competitie vorige week werd er nog van het hoger genoteerde Roden verloren, maar tegen Zutphen dienden de drie punten weer eens te worden gepakt.

In het begin van de wedstrijd werd er door de twee teams in eerste instantie afwachtend gespeeld. DHC kwam weliswaar moeizaam aan opbouwen toe, maar liet verdedigend nog geen gaatjes vallen.

Gemiste strafcorners

Na tien minuten vond Zutphen dan toch een opening en direct werd geprofiteerd: 0-1. Wellicht gemotiveerd door de tegentreffer, zocht DHC wat meer de aanval en dat leverde ook af en toe een kansje op. De treffer viel echter aan de andere kant: uit een strafcorner maakte Zutphen de 0-2.

In de tweede helft viel er voor de neutrale toeschouwer niet veel te beleven. Zutphen kon met de comfortabele voorsprong op zak achteroverleunen en DHC had moeite het spel te maken. De ploeg creëerde nog wel enkele kansen, maar onder andere twee strafcorners waren niet aan de ploeg besteed.

‘Pijnlijk verlies’

Speelster Franka van Velthoven was na afloop niet blij met het resultaat: ‘Dit is wel een pijnlijk verlies. Iedereen is teleurgesteld en chagrijnig, heel jammer.’

Door het verlies komt Zutphen nu op 1 punt van DHC en moet de Enschedese ploeg oppassen niet verder te zakken op de ranglijst. Toch blijft Van Velthoven optimistisch: ‘Er zit nog genoeg in deze ploeg. Ik zie ons wel groeien, zeker sinds de winterstop. Het gebrek aan scorend vermogen breekt ons momenteel alleen op, dat is het grootste probleem.’


Overige sportuitslagen

Basketbal

Heren, 1e klasse B: DBV Arriba 1 – Kikkers 1: 88-57

Een onverwacht simpele overwinning voor Arriba tegen de Kikkers, die in november maar met 1 punt verschil verslagen werden. Door de zege blijft de ploeg bovenin meedraaien en maakt het nog steeds kans op de titel.

Floorball

Heren, Play-offs: Messed Up 1 – UC Face Off 2: 4-2

Messed Up heft de eerste van de best-of-three wedstrijden gewonnen. Hoewel de zege minder groot was dan eerdere overwinningen tegen UC Face Off, is met de winst een eerste stap gezet naar de finale.

Handbal

Heren, Poule NO (TW) 1: Hercules Hengelo/HVV Donar 1 – Cabezota 1: 10-34

Een grote zege voor de handballers van Cabezota tegen het laaggenoteerde Hercules. Ondanks de zege behoudt Cabezota een grote achterstand op nummer 2 Stormvogels, waardoor stijgen op de ranglijst vooralsnog buiten bereik blijft.

Hockey

Heren, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – Zutphen 1: 3-2

Waar de dames verloren, wisten de heren van DHC wel van Zutphen te winnen. Thuis werd het nipt 3-2 tegen de ploeg, die met een inhaalwedstrijd tegoed DHC nog wel voorbij kan in de rangschikking.

Tafeltennis

Heren, 1e klasse D: Thibats 1 – Smash 2000 1: 6-4

Een nipte zege voor de tafeltennissers van de UT, die door de nederlaag van concurrent Vitesse nu gedeeld met ze aan kop gaan. Komende vrijdag spelen de twee koplopers tegen elkaar om de koppositie.

Voetbal (veld)

Dames, kwartfinale beker: Drienerlo 1PAX 1: 0-2

Het duel tussen Drienerlo en PAX was een duel tussen twee koplopers in de vierde klasse. In dit bekerduel bleek PAX echter de betere van de twee. Ondanks het thuisvoordeel wisten de studentes geen vuist te maken, waardoor het bekeravontuur in de kwartfinale eindigde.

Heren, 3e klasse D: Sportlust Glanerbrug – Drienerlo 1: 1-5

Tegen Sportlust Glanerbrug herstelden de heren van Drienerlo zich sterk van de zeperd van vorig weekeinde. Door de overwinning blijft de ploeg meedraaien in de subtop.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Rivo Rijssen 2: 3-2 (29-31, 26-28, 25-11, 26-24, 15-11)

Een prachtige comeback voor de dames die de eerste twee sets pas laat verloren, maar mentaal sterk bleken door de drie sets erna binnen te slepen. Door de knappe zege blijven de studentes buiten bereik van Rivo Rijssen en houdt het de aansluiting met de middenmoot.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – WSV 1: 3-1 (25-20, 25-18, 25-20, 21-25)

Een simpele zege voor de heren van Harambee, die daardoor in de subtop mee blijven doen. Over twee weken speelt de ploeg tegen Hevo uit Barchem, dat een plek boven de studenten staat.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: De Mors 4 – Piranha 1: 5-8

De heren van Piranha lijken hun vorm weer te hebben hervonden. Nadat vorige week de eerste zege in tijden werd geboekt, werd vandaag middenmoter De Mors opzij gezet. Volgende week speelt de ploeg tegen het laaggenoteerde De Veene.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.