Oud-UT-student opent escape rooms in Enschede

| Paul de Kuyper

Het aantal escape rooms in Nederland groeide afgelopen jaar naar veertig, maar Twente bleef ondervertegenwoordigd, zegt Steven Lugger. De oud-UT-student technische bedrijfskunde wil die leemte opvullen. Begin april opent hij twee spelkamers in de voormalige Polaroid-fabriek in Enschede.

Photo by: FreeImages

Escape room is een spel waarbij je met een groepje vrienden, collega’s of huisgenoten wordt opgesloten in een ruimte die is ingericht volgens een bepaald thema. ‘Binnen kun je aanwijzingen vinden, moet je codes, puzzels en raadsels oplossen om te kunnen ontsnappen’, vertelt ondernemer Steven Lugger.

Tijdsdruk

Je hebt een uur de tijd om jezelf te bevrijden. Lukt het niet de puzzels binnen de tijd op te lossen, dan gaat de deur weliswaar ook open, maar heb je de opdracht niet gehaald. Lugger: ‘De tijdsdruk en de vraag wie er als leider opstaat, zorgen voor een dynamiek die het concept hartstikke leuk maakt.’

Thema: fotografie

Lugger raakte besmet met het escaperoomvirus toen vrienden van hem in Maastricht enkele kamers inrichtten. Afgelopen jaar openden zo’n veertig escape rooms in Nederland. Ze zijn populair voor bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes. ‘Enschede heeft er nog geen, en Twente nog maar twee, in Nijverdal en Diepenheim’, aldus Lugger.

De oud- student opent in Performance Factory, de voormalige Polaroid-fabriek, twee spelkamers en hij heeft een optie voor nog twee escape rooms. De kamers richt hij in rond het thema fotografie, passend bij de oude functie van het pand. In de week na Pasen kunnen de eerste groepen zich er laten opsluiten.

Men2B

Lugger studeerde van 1999 tot 2004 technische bedrijfskunde aan de UT maar rondde die studie nooit af. In 2004 deed hij mee aan het tv-programma Popstars the Rivals. Hij won die talentenjacht en werd zanger in de commercieel succesvolle boyband Men2B waarmee hij een tijd lang achter elkaar optrad.

Toen Men2B ter ziele ging, besloot Lugger naar het conservatorium te gaan. Hij zingt nog steeds in verschillende (cover)bands en is daarnaast zelfstandig muziekleraar en zangdocent.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.