Zien en gezien worden

| Marly Bergen

Je portfolio of CV laten checken? Een virtuele rit in de achtbaan maken met een Oculusbril? Het kan allemaal op de informatiemarkt van de Bedrijvendagen Twente, die vandaag en morgen plaatsvinden. Veel bedrijven staan met hun stands en ludieke eyecatchers op deze jaarlijkse beurs waar ze met studenten, promovendi en afgestudeerden in contact kunnen komen.

Photo by: Jellien Tigelaar

Het is gezellig druk in de grote tent op het terrein van de campus. Langzaam ontstaat er een rij bij de ingang met studenten en afgestudeerden die meer willen weten van de verschillende bedrijven. Of op zoek zijn naar een mooie afstudeerplek.

Afstudeerstage

‘Ik ben op zoek naar een afstudeerstage en het automotive verhaal spreekt me eigenlijk wel aan', vertelt Mike Asbroek, student commerciële economie. Hij is zojuist bij verschillende bedrijvenstands langs geweest en heeft een aantal interessante gesprekken gehad. ‘Nu is het afwachten of ze mij ook willen.’ Ook Rogier Wildeboer en Kevin Simmelink, studenten biomedische technologie zijn zich aan het oriënteren. ‘We zijn er net, maar hebben al twee bedrijven gesproken’ vertelt Wildeboer. ‘We zijn vooral geïnteresseerd in bedrijven met de technische verhalen.’

Bedrijf zoekt student

Maar wat zoeken de bedrijven nu eigenlijk in de studenten? Bij Ballast Nedam, bouwbedrijf in mobiliteit, energie, natuur en huisvesting zijn ze er snel over uit: ‘We zoeken studenten die enthousiasme uitstralen, een persoonlijkheid hebben en met interesse in het beroepenveld.’ Vrij logisch zou je denken, toch zijn ze lichtelijk teleurgesteld over de toestroom geïnteresseerden naar hun stand. ‘Tot nu toe hebben we helaas weinig civiele techneuten gesproken, maar dit kan natuurlijk nog veranderen.’

Portfolio check

Bij de stand van Handstand checken ze de portfolio’s van studenten van creatieve opleidingen zoals industrieel ontwerpen. ‘Studenten van creatieve opleidingen hebben vaak veel beeldmateriaal in hun portfolio, wij kijken daar samen met de studenten naar en wijzen hen op handige tips en trucs.’ Een collega is ondertussen bezig met het geven van tips aan studenten over hun portfolio. ‘Waarom begin je bijvoorbeeld niet met het werk waar je het meest trots op bent in plaats van het meest recente werk?’ vraagt ze. De studenten kijken mee op het beeldscherm terwijl ze stap voor stap door hun portfolio bladeren.

De informatiemarkt is vandaag en morgen en duurt van 10.30 uur tot 17:00 uur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.