Waterpoloërs Piranha blijven zoeken naar vorm

| Peter Wolbers

2015 is vooralsnog geen prettig jaar voor de waterpoloërs van Piranha. Vorige week pakten de heren voor het eerst dit jaar de winst, maar deze week werd er opnieuw verloren. Ditmaal was tegenstander De IJsselmeeuwen uit Zutphen nipt te sterk: 4-5.

Photo by: Arjan Reef

In zwembad Het Slagman was er zaterdagavond in eerste instantie niet veel te beleven. Beide ploegen hadden moeite grote kansen te creëren en dat uitte zich ook in de stand. De IJsselmeeuwen kwamen na anderhalve minuut nog wel op voorsprong, maar bij die treffer bleef het dan ook lange tijd.

Pas in de derde periode kwam de wedstrijd echt op gang. Beide ploegen sprongen beter om met hun kansen en dat kwam het wedstrijdbeeld ten goede. Vlak na het begin van de derde periode verdubbelde de ploeg uit Zutphen de voorsprong, maar het antwoord van Piranha liet niet lang op zich wachten. Binnen 3 minuten stonden de studenten alweer op gelijke hoogte en in de vierde periode kwam de ploeg voor het eerst in de wedstrijd zelfs op voorsprong. Ook de uitclub liet zich echter niet onbetuigd. Direct na de 3-2 maakten de gasten gelijk en niet veel later namen ze de leiding.

Gemiste strafworp

In de laatste twee minuten van de wedstrijd gebeurde er plotseling van alles. Eerst schoot Piranha de gelijkmaker binnen en na een mislukte aanval van de gasten kreeg de thuisploeg zelfs een halve minuut voor tijd een strafworp voor 5-4. De keeper werd wel verschalkt, maar de bal belandde op de paal. In de daaropvolgende aanval twijfelden De IJsselmeeuwen niet en deed zij wat Piranha naliet: de winnende treffer binnenschieten.

Door de nederlaag deelt Piranha de derde plek nu met De IJsselmeeuwen en EZC. De studenten hebben echter een wedstrijd meer gespeeld.

‘We hadden dik moeten winnen’

Een vervelende nederlaag, maar vooral een onnodige vond centrale man Jeroen van der Stee. ‘We hadden hier eigenlijk dik moeten winnen. Ik werd goed verdedigd, maar daardoor ontstaat er elders in het water ruimte. Die benutten we vandaag niet goed.’

Piranha stond lange tijd op een veilige tweede plek, maar heeft inmiddels meer verliespunten dan de nummers drie en vier. ‘De afgelopen wedstrijden was het steeds hetzelfde verhaal. We maken zelf te veel fouten en maken de kansen die we wel krijgen niet af. Verdedigend doen we het niet slecht, maar als je zelf niet scoort, wordt het lastig’, aldus Van der Stee.

Overige sportuitslagen

Floorball

1e divisie, poule 3: UFC Groningen 1 – Messed Up 1: 2-6

Wederom winst voor Messed Up in de handhavingspoule van de 1e divisie. Met de winst doet de ploeg wat van ze verwacht wordt en gaat het na 2 wedstrijden nu alleen aan kop.

IJshockey

Studentencompetitie: Buccaneers Utrecht – Slapping Studs: 7-4 (3-1, 2-2, 2-1)

Een slechte eerste periode breekt de ijshockeyers uit Enschede deze wedstrijd op. Door de nederlaag blijft de ploeg op 4 punten staan, één punt boven hekkensluiter Hijs Hokij Den Haag Fire Birds, dat nog twee wedstrijden te goed heeft.

Korfbal (zaal)

3e klasse F: Vakgericht 1 – Ons Clubje 1: 18-7

Een zeer ruime overwinning voor de korfballers van Vakgericht. Door de overwinning staat de ploeg nu stevig in de middenmoot op 4 punten van nummer 4 Zwart-Wit en heeft het ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Tafeltennis

1e klasse D: Thibats 1 – ENTAC 4: 6-4

Wederom een overwinning voor Thibats. Ditmaal was het recent gepromoveerde ENTAC het slachtoffer. De tafeltennissers spelen begin maart pas weer, dan speelt de ploeg in 1 week tegen twee tegenstanders: Twekkelerveld en Blauw-Wit.

Voetbal

Dames, 1/8e finale beker: EMOS 1 – Drienerlo 1: 0-0 (Drienerlo w.n.s. 5-3)

Een zinderende ontknoping bij de achtste finale van de beker. Na 120 minuten voetballen stond er nog steeds een brilstand op het scorebord, waarna strafschoppen uitkomst moesten bieden. Deze werden uiteindelijk door de dames van Drienerlo beter genomen, die daardoor doorstomen naar de kwartfinale.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 - Voorwaarts 1: 0-2

Een vervelende nederlaag in een slechte wedstrijd voor de studenten. De ploeg had de gehele wedstrijd moeite kansen te creëren en in de tweede helft kwam dat ze duur te staan. Tegenstander Voorwaarts profiteerde tweemaal en keerde met de drie punten huiswaarts. Door de nederlaag moet Drienerlo alles op alles zetten om nog tot een promotieplek te komen.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Ecare Apollo 8 3 – Harambee 1: 3-1 (23-25, 25-20, 25-21, 25-20)

Ondanks een goed begin konden de Harambee-dames niet stunten tegen nummer vijf Ecare Apollo 8. Na winst in de eerste set werden drie sets op rij verloren, waardoor aansluiting met de subtop vooralsnog buiten bereik blijft. Over twee weken spelen de dames thuis tegen nummer 3 Kuipers Flevoll.

Heren, 3e divisie A: DeVolCo ’88 1 – Harambee 1: 3-1 (23-25, 25-18, 27-25, 25-18)

Ook de heren van Harambee keerden ondanks winst in de eerste set met een nederlaag huiswaarts. Een pijnlijke nederlaag gezien de ranglijst, waarop Harambee stabiel in de middenmoot staat en DeVolCo stijf onderaan. Ook de heren spelen over twee weken thuis, dan is degradatiekandidaat Webton Hengelo 2 de tegenstander.