Studium Generale over een enkeltje Mars

| Sandra Pool

Als alles meezit, reizen in 2025 de eerste astronauten naar planeet Mars. Het Mars One project van UT-alumnus Bas Lansdorp spreekt tot de verbeelding. Autronauten zullen ruim een jaar onderweg zijn en weten één ding zeker: de aarde zien ze nooit meer terug.

Studium Generale organiseert een buffetlezing over een bemande reis naar Mars. Wat komt er allemaal bij kijken en waarom willen mensen zo graag naar deze rode planeet? Hoe zinvol is zo’n missie? En is de UT niet een uitstekende plek voor een testlocatie?

Kritisch

De eerste spreker is Govert Schilling, wetenschapsjournalist met passie voor sterrenkunde. Hij is kritisch over bemande reizen naar Mars, maar zou toch meegaan als hem dat gevraagd werd.

Nieuwe maatschappij

Wim Dijkshoorn¸ student antropologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, is er helemaal klaar voor. Hij zit bij de laatste zevenhonderd mensen die ingeloot kunnen worden voor de missie naar Mars. Als antropoloog is hij geïnteresseerd in hoe je met een klein groepje een nieuwe maatschappij op kunt bouwen. Daarom wil hij mee met een enkeltje Mars.

Studenten van het ATLAS University College doen deze avond een theatrale simulatie van het koloniseren van Mars.

Studium Generale met de titel Een enkeltje Mars is op dinsdag 17 februari van 17.30-20.00 uur in de Agora. Dit programma is voor iedereen toegankelijk, maar studenten krijgen voorrang. Opgeven is verplicht. Dit kan t/m 10 februari via een mail naar: [email protected]. De kosten bedragen €5,-, inclusief buffet. Dit bedrag dient op de avond zelf contant te worden betaald.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.