Classroom of the future geopend

| Paul de Kuyper

Tweedejaars technische bedrijfskunde en bedrijfsinformatietechnologie hebben dinsdagochtend de Classroom of the Future in gebruik genomen. Deze collegezaal in de Gallery is uitgerust met twintig enorme touchscreens en een grote videomuur.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De classroom of the future is een collegezaal voor interactief projectonderwijs. De komende tien weken volgen tweedejaars TBK en BiT hier de module ‘From productdesign to online business’, waarin ze een eigen internetwinkel starten.

Idee uit Stanford

Het idee voor de futuristische collegezaal deed initiatiefnemer Jos van Hillegersberg op tijdens een bezoek aan Stanford University, zo vertelde hij dinsdagochtend aan het begin van het eerste college in de nieuwe onderwijsruimte. ‘Ze hebben daar een prachtig Designlab, net als hier, maar het viel ons op dat er nog veel werd gewerkt met lijm en schaar. Wij gaan zo veel mogelijk digitaal doen, daarmee lopen we straks voorop.’

Van Hillegersberg en collega-docent Martijn Thierry willen in hun module ’s ochtends vooral korte hoorcolleges geven. ’s Middags werken de studenten in groepen aan hun projecten. Op de touchscreens ontwerpen ze hun bedrijfsplan. Aan het eind van de module moeten ze een echte webshop runnen.

Later zullen ook andere opleidingen modules in de classroom of the future verzorgen. In de zaal komt ook een rondrijdende ‘Skype-robot’ waarmee studenten experts van buiten mee kunnen laten kijken tijdens een brainstorm of een productpresentatie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.